Site coolinaria.ro

7 mancaruri usor de digerat


7 mancaruri usor de digerat Stim ca cina trebuie sa fie o masa cat mai usoara, cu alimente care pot fi digerate usor.

Din cauza faptului ca, pentru multi dintre noi, cina este, de fapt, cea mai importanta masa a zilei, riscam sa gatim retete complexe, cu multe grasimi si calorii. Doar, in sfarsit, reusim sa mancam ceva adevarat in ziua respectiva, nu-i asa? Ei bine, gresim.

Intrucat dupa masa de seara, foarte rar facem miscare, digestia scade, kilogramele se aduna, iar sanatatea noastra incepe sa se deterioreze. Sa stii, insa, ca sunt retete si bune pentru cina, si satioase. Uite cateva dintre acestea:

1. Paste cu rosii coapte
Timp de pregatire: 15 minute. Timp de coacere: 25 de minute.
Ingrediente: carne tocata de vita, ceapa dulce, usturoi, zucchini, sos de rosii, rosii coapte si tocate, piper, sare, frunze de oregano, mozzarella. Nu uita de ingredientul principal, adica de paste. Aroma rosiilor usor coapte pe gratar da mai multa savoare pastelor.
Ce trebuie sa faci? Simplu! Gateste carnea, usturoiul si ceapa la foc mediu, apoi pune dovlecelul. Dupa 2 minute adauga rosiile, sosul de rosii, piperul, sarea si oregano. Lasa sa inceapa sa fiarba. In momentul in care da in clocot, incorporeaza pastele, amesteca, iar compozitia obtinuta pune-o intr-un vas termorezistent.
Da-o la cuptor, invelita cu o folie de aluminiu. Dupa 20 de minute, scoate-o, presara branza si baga inapoi, de data aceasta fara folie. Dupa 5 minute, poti servi cina.



2. Mancarica de pui cu biscuiti
Timp de pregatire: 15 minute. Timp de coacere: 35 de minute.
Suna cam ciudat, dar e gustoasa. Se face din: unt, ceapa, piept de pui, supa-crema de pui, maioneza, lapte, biscuiti, Cheddar si gogosari rosii. Mai bine zis, se pregateste o compozitie cremoasa, care se intinde pe mai multe straturi de biscuiti, iar apoi se da la cuptor pentru vreo 20 de minute. Atentie! Ai nevoie de biscuiti simpli.

3. Placinta ciobanului
Timp de pregatire: 10 minute. Timp de coacere: 20 de minute.
Ingrediente: carne tocata de vita, piure de cartofi fierbinte, branza cremoasa, branza Cheddar, usturoi, mix de legume inghetate, sos de vita.
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Rumeneste carnea intr-o tigaie. Amesteca branza cu piureul, putina branza Cheddar si cu usturoiul.
Adauga legumele si sosul de vita in tigaia cu carne, dupa care pune mixul intr-o tava de copt. Acopera cu compozitia cu cartofi. Presara restul de Cheddar si da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

4. Lasagna. Exista o multime de retete de lasagna, care mai de care mai gustoase.

5. Macaroane cu branza
Timp de pregatire: 20 de minute. Timp de coacere: 20 de minute.
Ingrediente: macaroane, faina, unt, sare, piper negru, boabe de mustar, lapte semi-degresat, smantana, branza Cheddar, parmezan, branza cremoasa, firimituri de paine.

6. Enchilada de vita
Timp de pregatire: 10 minute. Timp de coacere: 30 de minute.
Ingrediente: carne tocata de vita, ceapa tocata, branza Cheddar, sos enchilada, tortilla.
Mod de preparare: Rumeneste carnea si ceapa intr-o tigaie, apoi pune cam trei sferturi din sos si branza. Amesteca bine. Cand a rezultat o compozitie omogena, ia cu lingura si pune pe fiecare foaie de tortilla. Ruleaza.
La final asaza foile de tortilla rulate intr-un singur strat, intr-o tava de copt, toarna restul de sos si presara branza ramasa. Da la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.



7. Taitei cu ton
Timp de pregatire: 10 minute. Timp de coacere: 25 de minute.
Ingrediente: o punga de taitei cu ou, supa de ciuperci, lapte, ton scurs, mazare, fulgi de cartofi.
Mod de preparare: Gateste taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-i si scurge-i. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Mixeaza supa cu laptele, dupa care amesteca lichidul cu taiteii, mazarea si tonul. Omogenizeaza.
Pune compozitia obtinuta intr-o tava gresata cu unt, presara fulgii de porumb si da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Autor:  Alina Tibichi