Site coolinaria.ro

6 retete de gatit in cana la microunde


6 retete de gatit in cana la microunde Vrei o gustare delicioasa, un mic dejun rapid sau un desert savuros? Atunci apuca-te de treaba! Scoate pe masa ingredientele de care ai nevoie si o cana de cafea.

Nu, nu servesti cafeaua in timp ce prepari compozitii, ci gatesti in recipient. Iar cand e gata totul, bagi pentru 1-3 minute in cuptorul cu microunde.

Ca sa nu ai surprize neplacute, foloseste o cana rezistenta la temperaturi mari.
Uite ce retete am gasit noi pentru tine:

1. Tarta Quiche
Ingrediente: 1 ou, sare, piper negru, 1 1/2 linguri lapte, 2 linguri crema de branza, 1/2 felie de sunca sau prosciutto, mustar Dijon, frunze de cimbru proaspat sau arpagic tocat, un sfert de bagheta.
Mod de preparare
Bate oul cu laptele intr-o cana de cafea, apoi adauga piperul si sarea, dupa gust. Rupe painea in bucatele si pune-o in cana, dupa care incorporeaza crema de branza si prosciutto maruntit / sunca. Amesteca bine, presara cimbrul sau arpagicul si baga in cuptorul de microunde pentru 1 minut si 10 secunde. Decoreaza cu mustar si cateva frunze de cimbru.



2. Gustare cu carne
Ingrediente:
2 linguri lapte 2%, 1 lingura ketchup, 2 linguri fulgi de ovaz, 1 lingurita mix de supa de ceapa, ketchup (optional), cca 100 gr carne tocata de vita (mai slaba)
Mod de preparare
Amesteca supa cu ketchup, lapte si fulgii de ovaz. Adauga carnea tocata si omogenizeaza, dupa care pune-o intr-o cana, gresata in prealabil, acopera si baga in cuptorul cu microunde pentru 3 minute, la temperatura mare sau pana cand carnea nu mai este roz. Scoate apoi, lasa deoparte tot cam 3 minute. Poti servi cu ketchup.

3. Paine cu banana
Ingrediente:
spray de gatit (ulei pulverizat), 3 linguri de faina, 1 lingura de zahar, 2 linguri zahar brun, 1/8 lingurita sare, 1/8 lingurita praf de copt 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 ou, 1/4 lingurita esenta de vanilie, 1 lingura ulei vegetal, 1 lingura lapte, 1 banana pisata



Mod de preparare
Pulverizeaza spray de gatit intr-o cana pentru microunde. Amesteca intr-un bol sau direct in cana sarea, zaharul brun, faina, bicarbonatul si praful de copt. Pune apoi oul si omogenizeaza. Cand ingredientele uscate au fost incorporate bine, adauga uleiul, vanilia, banana, laptele si zaharul. Da la cuptor pentru aproximativ 3 minute.

4. Prajitura cu topping
Ingrediente:
2 linguri sos de mere, 1 lingura ulei vegetal, 1 lingura lapte batut, 1/4 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita praf de copt, 1/8 lingurita sare, foarte putina nucsoara (optional)
Ingrediente pentru crema de branza: 1 lingura crema de branza moale, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita lapte, 60 + 1 linguri faina 550, 2 1/2 linguri de zahar brun, 3/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Amesteca ingredientele pentru crema de branza, apoi lasa-le deoparte. Omogenizeaza restul ingredientelor intr-o cana, cu ajutorul unei furculite, dupa care da compozitia la cuptor pentru un minut. Daca mai trebuie, suplimenteaza cu 15 secunde. Serveste prajitura calda, cu toppingul de crema de branza.

5. Briose cu afine
Ingrediente:
1 albus, 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita coaja portocala rasa, 2 linguri sirop de clatite (fara zahar), 1/2 lingurita praf de copt, cca 50 gr seminte de in, cca 30 gr afine

Mod de preparare
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol, apoi adauga oul, siropul si coaja de portocala. Pune compozitia intr-o cana de cafea de dimensiuni mai mari, gresata in prealabil. Baga in cuptor pentru 90 de secunde.

6. Prajitura cu cafea
Ingrediente:
3 linguri de zahar brun, 2 linguri faina 550, 2 linguri de unt inmuiat, putina sare (optional), putina scortisoara, 2 linguri de smantana, 1 lingurita sirop de artar, cateva picaturi de extract de vanilie, un ou separat si batut, 1 lingurita gem de caise, cca 60 gr faina cu praf de copt
Mod de preparare
Topping: Amesteca 2 linguri de zahar brun cu faina 550, 1 lingura de unt, putina scortisoara si sare. Omogenizeaza pana cand se formeaza firimituri.
Aluat: Amesteca cealalta lingura de unt cu restul de zahar brun. Cand obtii o compozitie cremoasa, adauga smantana, oul, vanilia si siropul. Mixeaza foarte bine. Pune apoi faina cu praf de copt si restul de scortisoara. Mixeaza ca sa rezulte un aluat pufos. Pune jumatate din el intr-o cana, adauga gemul si acopera cu cealalta jumatate de aluat. Presara toppingul si da la cuptor pentru un minut si 15 secunde.

Autor:  Alina Tibichi