Site coolinaria.ro

Top 5 diete periculoase si neobisnuite


Top 5 diete periculoase si neobisnuite Din dorinta de a slabi si de a arata cat mai bine, de-a lungul anilor au tot aparut diete, oamenii le-au tot incercat, iar apoi s-au confruntat cu diverse probleme de sanatate.
De ce? Pentru ca unele sunt intr-atat de periculoase, incat iti pun viata in pericol!

Iata 5 dintre cele mai periculoase si neobisnuite diete:

1. Dieta Tapeworm
Presupune introducerea unor viermi Tenia in corp. Cei care vor sa urmeze dieta, in general, iau o pastila in care se afla un vierme. Se presupune ca acesta se hraneste cu mancarea pe care o ingerezi. Dieta a aparut in timpul secolului al XX-lea, insa dupa un timp a fost declarata ilegala si periculoasa.
De ce este periculoasa?
Intrucat presupune ingerarea unui parazit. Nu numai ca se hraneste cu mancarea pe care o inghiti, ci si cu nutrientii din organism. Socant este faptul ca viermele nu sta neaparat in stomac, ci se deplaseaza oriunde in organism, ajungand inclusiv la creier, iar acest lucru poate fi fatal.
Persoanele care urmeaza dieta resimt dureri de cap, abdominale, de stomac etc. Cand ai ajuns la greutatea dorita, ia medicamente pentru a omori parazitul. Daca nu acorzi atentie, insa, acestui aspect, retine faptul ca viermele se tot dezvolta si poate sa ajunga la o lungime de 6-9 metri.

2. Dieta Prolinn
A fost creata in anii '70, de catre Roger Linn, si presupune prepararea unei bauturi din partile care se arunca de la animale (coarne, ligamente, copite). Ca sa respecti dieta intru totul, nu ai voie sa mananci nimic, ci doar sa bezi zilnic cate o portie din lichidul pregatit.
De ce este periculoasa?
In ciuda starii de greata care apare inevitabil, aproximativ 4 milioane de persoane au urmat dieta in anii `70, iar 58% dintre acestea au suferit un atac de inima in timpul dietei. Poate ca nu bautura in sine a fost cauza, insa infometarea, da.

3. Dieta cu tigari
A aparut in anii '20, cand producatorii de tigarete si-au promovat produsele sugerand ca sunt foarte bune pentru a slabi. Ei pusesera accent pe ideea ca nicotina poate sa suprime pofta de mancare.
De ce este periculoasa?
Ei bine, cu totii stim acum ce inseamna sa fumezi. Nu numai ca inhalezi multa nicotina, dar ai si alte chimicale periculoase, precum monoxid de carbon si formaldehida. Fumand te expui bolilor de inima, atacurilor cerebrale, osteoporozei, impotentei, cancerului.

4. Dieta cu fructe
Implica doar consumul de fructe, legumele fiind interzise cu desavarsire.
De ce este periculoasa?
Consumul de produse numai dintr-un grup alimentar are efecte neplacute. Atat timp cat mananci doar fructe, nu-i oferi organismului si acizii grasi si nutrientii de care are nevoie. Spre exemplu, deficienta de vitamina B12 duce la dezvoltarea anemiei. Ca urmare a faptului ca nu-ti alimentezi corpul cu minerale (calciu, zinc, fier), proteine si vitamina D, te poti simti obosit, iar imunitatea iti scade foarte mult.
Se pare ca inclusiv Ashton Kutcher a incercat aceasta dieta si a ajuns... la spital, cu dureri de stomac.



5. Dieta HCG
Presupune administrarea hormonului HCG, care se gaseste in urina gravidelor si in placenta. Poti sa ti-l injectezi direct in vasele de sange, sa-l ingerezi sau sa-l folosesti drept crema pentru ten. Initiatorii dietei ne recomanda sa nu mancam mai mult de 800 de calorii zilnic atunci cand urmam dieta HCG.
De ce este periculoasa?
Nu s-a demonstrat stiintific ca acest hormon ajuta la slabit. In plus, sa mananci doar 800 de calorii in fiecare zi inseamna foarte putin pentru organism. Pe de alta parte, s-a ajuns la concluzia ca exista o legatura intre hormonul HCG si hiperstimularea ovariana, lucru care poate sa-ti puna viata in pericol.

Autor:  Alina Tibichi