Site coolinaria.ro

10 produse alimentare care nu expira niciodata


10 produse alimentare care nu expira niciodata Mai greu de crezut, dar cu totii avem in bucatarie cateva produse alimentare care nu numai ca nu expira niciodata, dar nici nu ne afecteaza sanatatea.
Atata timp cat sunt depozitate in conditii propice, ele isi mentin proprietatile nutritive.

Iata 10 alimente fara termen de valabilitate:

1. Zahar
Indiferent ca este alb, brun sau pudra, niciodata nu se va altera intrucat nu creeaza mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Ideea este doar sa-l depozitezi astfel incat sa nu se intareasca.
Pentru a-l pastra proaspat cat mai mult, pune-l intr-o cutie inchisa etans sau intr-o punga pe care, mai apoi, sigileaz-o. Daca zaharul brun se intareste, baga-l un minut in cuptorul cu microunde, la temperatura redusa.

2. Miere de albine
E asa buna in ceaiuri, in loc de alti indulcitori! In timp poate sa-si schimbe culoarea sau sa se intareasca, dar e la fel de buna si la fel de sigura pentru noi (nu i se schimba proprietatile antibiotice).
Important este sa stim cum sa depozitam mierea. E bine sa o pui intr-un loc racoros, iar atunci cand se cristalizeaza, sa o tii in apa calda, pentru a reveni la starea initiala.



3. Sirop de artar
Cum ar fi clatitele sau vafele fara sirop de artar? Atat timp cat pastrezi acest indulcitor in frigider sau in congelator, el va fi bun. Bineinteles, trebuie pus intr-o cutie inchisa etans.

4. Sirop de porumb
E un alt indulcitor perfect de folosit oricand, atat timp cat il depozitezi undeva unde este si uscat, si rece.

5. Sare
Ca sa nu se altereze absolut deloc, pune-o intr-un loc uscat si racoros. Iar ca sa nu mai scapi asa multa in mancare, foloseste un set de solnite "semineu cu Mos Craciun". Arata foarte bine mai ales pe masa festiva.



6. Extract de vanilie pur
Trebuie depozitat intr-un loc racoros si intunecos.

7. Amidon de porumb
Trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros. De fiecare data cand deschizi punga sau cutia, asigura-te ca il resigilezi bine.

8. Orez
Alb, salbatic, arborio sau basmati, toate rezista extrem de mult. Exceptia o constituie orezul brun, pentru ca are un continut mai mare de ulei si trebuie pus in frigider sau in congelator. Odata ce ai deschis punga de orez, muta-l intr-o cutie inchisa etans pentru a-l mentine proaspat. Si pentru ca tot veni vorba de orez, incearca o portie de orez spaniol. Ca sa fie de post, foloseste supa de legume.



9. Bauturi spirtoase
Cele distilate, precum romul, votca, ginul, whisky sau tequila nu se altereaza. Poate ca mirosul, gustul si culoarea se estompeaza usor in timp, dar abia se percepe acest lucru. Sticlele trebuie tinute in locuri racoroase si intunecoase.

10. Otet alb distilat
Il folosim la dressinguri de salate si marinate, dar si cand e vorba de curatenie ori haine patate. De fiecare data cand desfaci sticla, asigura-te ca apoi infiletezi bine capacul si o pui intr-un loc uscat si racoros.

Autor:  Alina Tibichi