Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor


Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor Fanii retetelor de pizza sunt, cu siguranta, copiii. Probabil ca si al tau te roaga adesea sa-i cumperi sau sa-i gatesti. Ce faci, insa, daca nu ai mult timp sa stai prin bucatarie?

Poate comanzi o data, de doua ori, dar cam atat, intrucat pizza din comert contine aditivi alimentari si mult sodiu. Cel mai bine e sa pui in practica reteta de pizza fara cuptor.

Varianta 1
Ingrediente:
foi de tortilla, sos de paste, branza mozzarella, oregano, busuioc, Pepperoni.

Mod de preparare
Pune foile de tortilla pe masa. Daca ai posibilitatea, pentru mai multa savoare, cumpara tortilla cu spanac, cu rosii etc. Apoi intinde sosul de paste si pune Pepperoni.
Acopera tortilla cu un strat de mozzarella uniform. Presara condimentele si ierburile aromate preferate.
Pune foile de tortilla in cuptorul cu microunde in jur de un minut, pentru ca branza sa se topeasca.
La fel de bine, poti pregati o pizza mexicana, cu branza Cheddar Jack, coriandru, avocado si rosii.



Varianta 2
Ingrediente:
ulei de masline, 225 gr faina cu agent de crestere
Pentru topping: 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa feliata, 3 catei de usturoi zdrobiti, 4 linguri de sos de rosii italian, 50 gr branza cheddar razuita, 250 gr rosii cherry injumatatite, o mana de frunze de busuioc proaspat tocate.

Mod de preparare
Incinge putin ulei si pune in tigaie usturoiul si ceapa. Amesteca din cand in cand. Dupa vreo 5 minute adauga sosul de rosii si rosiile cherry. Fierbe totul la foc mic 5-10 minute. Indeparteaza de caldura apoi, presara busuiocul si condimentele si lasa la racit.
Pune faina intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si pune cateva linguri de ulei de masline si 6-7 linguri de apa calda. Omogenizeaza ca sa obtii aluatul. Intinde-l pe masa si subtiaza-l cu un sucitor. Incinge putin ulei intr-o tigaie, pune aluatul, iar apoi capacul.
Dupa 8-10 minute, aluatul va fi rumen. Incinge grillul. Intinde sos de rosii pe aluat, apoi branza si pune pe grill. Este gata cand marginile se rumenesc, iar branza s-a topit.



Varianta 3
Aluatul si toppingul se pregatesc ca de obicei. Pune blatul intr-un vas tapetat cu folie de aluminiu, apoi presara restul de ingrediente. Fixeaza un gratar intr-o oala mai rezistenta si incinge-o in jur de 10 minute. Pune dupa aceea vasul cu pizza pe gratar, acopera oala cu un capac si lasa asa, la foc mediu, 20-25 de minute.
Bine de stiut! In cazul care vrei sa verifici pizza pe parcurs, simplul fapt ca ridici capacul oalei poate sa mareasca timpul de coacere.

De ce sa gatesti pizza fara cuptor?
- cuptorul este stricat sau e ocupat cu alta mancare ce necesita timp indelungat;
- vrei sa faci economie la gaz;
- unele variante iti solicita mai putin timp decat reteta clasica.

Autor:  Alina Tibichi