Site coolinaria.ro

Spirulina - remediul ideal pentru cura de slabire


Spirulina - remediul ideal pentru cura de slabire Desi mai putin cunoscuta publicului din prezent spirulina este un supliment alimentar folosit de mii de ani, pe mai toate continentele, in America, in Asia si in Africa. Studiile medicale au aratat si motivul pentru care spirulina era atat de populara la popoarele lumii antice, stiindu-se astazi ca este o sursa completa de proteine, continand aminoacizi din belsug. De asemenea spirulina mai contine gama de vitamine B, beta-caroteni, vitamina E, zinc, fier, seleniu si acidul gras gamalinolenic.

Spirulina poate stimula sistemul imunitar cu succes avand un rol bun in lupta impotriva cancerului si a afectiunilor virale grave. In Rusia a fost folosita pentru a trata victimele dezastrului nuclear de la Cernobil reusindu-se sa se obtina rezultate multumitoare. Se cultiva cu usurinta in intreaga lume fiind disponibila sub forma de tablete, fulgi de spirulina sau spirulina praf. Poate fi gasita in stare naturala in cele mai multe lacuri si iazuri, dar se cultiva cu succes si in iazuri artificiale din Statele Unite, Thailanda, India, Taiwan si China.

Spirulina face parte si din programele spatiale din America si Europa si poate fi folosita si la prepararea de bauturi sanatoase, bogate in minerale, fie prin adaugarea de apa, fie pe baza de apa si miere de albine. Cantitatile mari de proteine pe care le contine o fac superioara oricarei plante sau legume cu continut marit de proteine si aproape la fel de nutritiva precum carnea de vita. Pe langa aportul de nutrimente esentiale pe care il poate aduce spirulina poate fi folosita cu succes ca adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni, dar si ca supliment alimentar in curele de slabire unde, sub supraveghere medicala, se pot obtine cele mai spectaculoase rezultate, nefiind nicidecum vorba de o cura prea costisitoare ci relativ ieftina si foarte eficienta.

Autor:  Lucia Mihailescu