Site coolinaria.ro

De ce mancam dimineata cereale?


De ce mancam dimineata cereale? Sa nu uitam, dimineata suntem somnorosi si nu avem timp si nici multa dispozitie pentru a face mancaruri sofisticate. Totodata dimineata plecam la serviciu, iar copiii la scoala astfel ca avem putin timp la dispozitie pentru masa.

Cerealele sunt raspunsul corect atunci cand vrem sa nu consumam prea mult timp in bucatarie si atunci cand dorim o mancare usoara, sanatoasa. Printre cerealele consumate in mod obisnuit se regasesc floarea-soarelui, graul, hrisca, orzul, secara etc.

De ce cereale? Deoarece acestea contin diverse proprietati care ne ajuta fizic sa infruntam o noua zi. De exemplu, hrisca contine proteine, vitamina P, saruri minerale, calciu, fosfor, magneziu. Este foarte energetic, nutritiv si este un bun ocrotitor al sistemului vascular.

Soia: contine, lipide, glucide, calciu, fier, potasiu, sulf, vitaminele A,B,C,D,E,F, rasina, celuloza etc. Este un aliment foarte consistent, usor digestibil, energizant, remineralizant, echilibrant celular.

Graul: contine saruri minerale, sodiu, zinc, mangan, cupru, iod, grasime fosforata, vitaminele A,B,E,D, P, fermenti etc. Ajuta impotriva anemiei, asteniei, favorizeaza cresterea, sarcina si alaptarea.

Este de preferat sa servim o masa bazata pe cereale si mai putin pe mancaruri grele, pline de grasimi. Ele ne invioreaza si ne dau puterea de a infrunta o noua zi plini de energie si de toate elementele necesare pentru a putea sa ne simtim foarte bine fizic si psihic.

Autor:  Raluca Rusu