Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut taco


Sfaturi pentru facut taco Taco este un preparat mexican clasic, care se vinde pe strada.
Ca sa nu-l mai comanzi data viitoare cand ti se va face pofta, invata sa-l prepari.
Iata ce trebuie sa stii:

Pas 1: Pregateste tortilla din faina integrala, ca sa aiba o aroma mai dulce. In Mexic, fiecare taco are cate doua foi de tortilla pentru ca ingredientele sa fie tinute laolalta mai usor.
Pas 2: Amesteca o ceapa tocata cu zeama de la 2-3 lime si cu putin coriandru maruntit.
Pas 3: Alternativ, pregateste un sos salsa din: rosii, usturoi, ceapa, lime si coriandru.
Pas 4: Pregateste umplutura. Dupa preferinte, poti folosi: carne de vita / porc, peste, creveti etc. Prajeste carnea sau pestele si potriveste de condimente.



Pas 5: Daca ai cumparat foi de tortilla, incalzeste-le in cuptorul cu microunde. Ca sa bagi mai multe odata, intre ele pune cate un prosop absorbant de bucatarie. Astfel nu se vor usca.
Pas 6: Umple foile de tortilla. Mai intai pune carnea, apoi legumele crude (daca ai asa ceva), iar la final sosul. Daca doresti, mai poti adauga: fasole, avocado sau sos Guacamole, branza si porumb la gratar.
Pas 7: Presara branza rasa si 1-2 linguri de smantana.
Pas 8: Decoreaza cu ridichi, felii de lime, morcovi murati, ceapa murata etc.

Bine de stiut despre taco
- alege foi de tortilla facute din porumb, nu din grau obisnuit. De ce? Pentru ca asa vei consuma mai multe fibre;
- taco este delicios si cu cartofi prajiti;
- serveste o portie de taco alaturi de o placinta de lime si un ceai.

Exista mai multe tipuri de taco:
- de Asador. E reteta destul de intalnita. Daca e pus pe grill, se numeste "Mulita" (specific pentru zona de nord a statului Mexic. In sud poarta denumirea de Gringa);
- de Cabeza. Se serveste ocazional cu sos Guacamole;
- de Cazo. Include mai degraba carne de porc decat de vita;
- sudados. Este picant;
- cu peste prajit sau la gratar si salata sau varza;
- de camarones (cu creveti).

Autor:  Alina Tibichi