Site coolinaria.ro

5 retete delicioase cu varza


5 retete delicioase cu varza E gustoasa, ieftina si poate fi gatita in mai multe feluri.
Incearca si tu cateva retete cu varza.
Uite ce iti propunem noi:

1. Varza la cuptor
Ingrediente:
1 varza, 3 linguri sau mai mult de ulei de cocos, piper, sare, 1 lingurita de ierburi aromate (busuioc, marar, oregano, rozmarin etc.)
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliaza mai fin varza. Greseaza cu o lingura de ulei o tava de copt, pune varza si picura restul de ulei. Presara ierburile aromate, piperul si sarea si baga in cuptor. Dupa 35-40 de minute, varza incepe sa se rumeneasca. Scoate-o si serveste-o cu oua, la micul dejun.

2. Taco cu varza si carne de pui
Ingrediente:
2 rosii tocate, 1/2 lingurita sare, carne de pui fiarta, 4 ridichi feliate fin, 1 buc. ardei jalapeno, cca 400 gr varza razuita, 2 lime, 8 foi tortilla din faina de porumb, sos picant (optional), cateva crengute de coriandru
Mod de preparare
Amesteca rosiile cu sarea si pune-le pe un platou, alaturi de carne, ardei iute, ridichi, coriandru si varza. Stoarce zeama de lime. Incalzeste sosul in cuptorul cu microunde, dupa care picura-l peste carne. Infasoara foile de tortilla in prosoape absorbante de bucatarie si baga-le pentru un minut in cuptorul cu microunde. Intinde-le apoi, pune pe ele 1-2 linguri de umplutura si ruleaza-le.



3. Salata chinezeasca cu sos de arahide
Ingrediente:
cca 50 ml ulei de masline, 2 lingurite ulei de susan, cc 75 gr otet de vin, cca 50 ml sos Thai de arahide, jumatate de varza feliata fin, cca 200 gr morcov razuit, 2 lingurite seminte de susan negru, 1/2 lingurita piper negru, 1 pui la rotisor, 6 buc. arpagic
Mod de preparare
Amesteca otetul cu uleiul de susan, sosul de arahide si uleiul de masline. Lasa mixul deoparte. Amesteca separat morcovul cu varza, arpagicul si cu carnea. Pune mixul anterior peste carne, omogenizeaza, potriveste de piper si adauga semintele de susan negru.

4. Salata de varza rosie cu vinegreta de ghimbir
Ingrediente:
3 linguri otet din cidru de mere, o lingurita jumatate de ghimbir proaspat razuit, 1 lingurita mustar Dijon, 1 lingurita de miere de albine, 1/2 lingurita usturoi tocat, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru, cca 800 gr varza rosie razuita, cca 800 gr varza alba razuita, cateva mere feliate fin, 2 lingurite zeama de lamaie proaspata, cca 50 gr stafide hidratate in apa fierbinte, cca 50 gr seminte de floarea-soarelui prajite fara sare
Mod de preparare
Amesteca primele cinci ingrediente intr-un bol mic. Adauga piper, sare si ulei de masline, omogenizeaza si lasa deoparte. Amesteca varza cu feliile de mar si stropeste totul cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Adauga jumatate din cantitatea de seminte de floarea-soarelui si stafidele. Incorporeaza dressingul cu usturoi si serveste.



5. Muschi de porc cu varza
Ingrediente:
1/2 lingurita ulei de masline, 2 linguri otet de orez, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita piper negru, 1 lingura miere de albine, cateva crengute de coriandru, un mar rosu feliat fin, 1 varza mica, 2 fileuri de muschi de porc
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Potriveste muschiul de piper si sare si pune-l in ulei incins. Din cand in cand intoarce-l. Dupa vreo 6-8 minute, baga tigaia in cuptor. Tine-l acolo cam 12-14 minute. Scoate-l, lasa-l sa se patrunda de suc in jur de 5 minute, apoi feliaza-l.
Amesteca mierea cu otet si cu piperul si sarea ramase. Adauga marul si varza. Omogenizeaza si lasa deoparte. Dupa 5 minute adauga coriandrul si serveste cu muschi de porc.

Autor:  Alina Tibichi