Site coolinaria.ro

Sunt benefice sau nu dietele cu lichide?


Sunt benefice sau nu dietele cu lichide? Oricine isi doreste, cu siguranta, sa slabeasca fara eforturi considerabile.
Tocmai de aceea, in timp, au aparut tot felul de diete.
Astazi vom vorbi despre cele cu lichide.

Despre dietele cu lichide
- tin sub control consumul de calorii prin restrictionarea a aproape tot ce mananci;
- lichidele variaza de la un regim alimentar la altul. Spre exemplu, unele constau numai in mese efectiv apoase, cum ar fi sucurile de fructe si legumele si shake-urile. In cadrul altor diete, in schimb, sucurile inlocuiesc una, maxim doua mese (de obicei, micul dejun si pranzul). In cazul acesta, poti servi o cina sanatoasa si poti avea si mici gustari intre mese;
- inainte de a urma o asemenea dieta, este bine sa consulti un doctor.

Chiar dau rezultate dietele cu lichide?
Intrucat au un numar de calorii redus considerabil, iar tu arzi mai multe calorii decat mananci, normal ca slabesti. Totusi, rezultatul e pe termen scurt, adica atat cat esti la dieta.
Respectand conditiile drastice impuse de regimul alimentar, metabolismul isi incetineste activitatea. In schimb, daca incepi sa mananci normal, te vei intoarce rapid la greutatea initiala.
Conform unor studii, anumite diete cu lichide dau rezultate pe un termen mai lung. Este vorba de dietele care combina lichidele cu mancarea solida. Ideea este, totusi, sa tii tot timpul sub control numarul de calorii consumat.

Dietele de detoxifiere sunt bune?
Da, sunt bune pentru curatarea organismului de toxine, mai ales primavara, dar nu si pentru slabit. Nu exista dovezi stiintifice potrivit carora sucurile in cauza te ajuta sa obtii silueta dorita.

Sunt sau nu sanatoase dietele cu lichide?
Ideal este ca bauturile sa contina nutrientii necesari organismului pentru o zi intreaga. Daca, in schimb, alegi o dieta cu 400-800 calorii, trebuie neaparat sa fii sub atentia unui doctor.
In mod cert, vei simti oboseala si apatie, ca sa nu mai amintim de alte efecte mai grave, cum ar fi predispozitia la raceala si caderea parului.
De altfel, lipsa fibrelor duce la constipatie si alte probleme digestive.



Cum urmez o dieta cu lichide?
Mai intai vorbeste cu un doctor. El este in masura sa-ti recomande ceva. Tine minte: persoanele insarcinate, mamele care alapteaza si diabetii nu au voie sa urmeze nici o dieta cu lichide.
Daca doctorul isi da acordul, tot ce e posibil sa-ti prescrie, totusi, niste suplimente nutritive.
Ca sa nu te ingrasi dupa ce renunti la dieta, alege un regim alimentar nu prea scazut in calorii si care efectiv nu te saboteaza.

Cel mai bine e sa optezi pentru o dieta si cu lichide, si cu solide. Nu doar ca te vei ingrasa mai greu dupa aceea, dar nici nu vei resimti foarte tare efectele regimului alimentar.
Daca, totusi, vrei o dieta doar cu lichide, ai grija ce sucuri alegi. Trebuie sa contina nutrientii de care are nevoie corpul zi de zi. In cazul acesta poti consulta un nutritionist. In functie de greutate si stil de viata, iti va da cele mai bune sfaturi.

Autor:  Alina Tibichi