Site coolinaria.ro

Rolul motivatiei in cura de slabire


Rolul motivatiei in cura de slabire Pentru cele care se lupta cu kilogramele in plus exista nenumarate retete de slabit, exista nutritionisti, exista forumuri de specialitate, exista medici, exista sali de sport, etc.Si totusi exista printre noi, alaturi de noi sau chiar in noi persoane care nu reusesc sa slabeasca sub nici o forma. De ce?

Am o colega care, de cand o cunosc eu (4ani), a tot crescut si a tot crescut, pana nu am mai rezistat si i-am spus. Mi-a cerut sfatul si in prima faza i-am recomandat sa renunte la paine si la cina. Dar ea manca o ciocolata intreaga odata. I-am spus sa isi aduca mancare la birou ca sa nu i se mai faca foame seara si a facut asa o perioada apoi s-a plictisit. I-am povestit despre o prietena care a slabit impresionant si rapid folosind dieta South Beach si a vrut sa-i dau si ei reteta. I-am spus ca mai potrivit ar fi pentru ea un regim disociat si tot nimic.

Dupa o vreme a inceput sa lucreze de acasa si nu prea mai stiam ce face. Dar a revenit la birou si mi-a spus foarte hotarata ca a inceput o cura de slabire. M-am bucurat pentru ea si am incurajat-o. Dupa o luna m-a anuntat ca a renuntat din nou.

Motivatia este esentiala in orice actiune, este motorul si sistemul energetic al actelor noastre, fara ea putem intrerupe fara regret orice demers. Este valabil si in cazul curelor de slabire. Este greu sa tii regim, mai ales daca esti pofticios, ai nevoie de sprijin si de un imbold.

Cu toate acestea am incercat sa lucrez pe latura motivatiei in ceea ce o priveste pe colega mea. I-am spus ca e pacat ca atat timp cat esti tanara sa nu profiti si sa nu arati bine. E trist sa intri in magazin si sa ceri o anumita rochie si vanzatoarea sa iti spuna razand ca nu ai nici o sansa sa intri in ea. E nefiresc sa nu vrei sa arati bine atunci cand iubitul te scoate in oras cu colegii. E trist cand nu poti slabi (din motive de sanatate, care nu tin de tine), dar e urat sa te complaci intr-o situatie din care poti iesi onorabil cu un strop de vointa si un gram de efort.

Voi fi acuzata probabil din nou ca sunt subiectiva si ca nu inteleg. inteleg, am fost acolo. Propria mea mama mi-a spus “nu mai manca atat, nu vezi ce grasa esti?”.Si ii multumesc pentru asta. A fost greu sa slabesc si mi-am promis ca voi face tot posibilul sa nu ma mai ingras niciodata.

Important este sa gasim in noi acel motiv care sa nu ne dea voie sa renuntam. Sa nu uitam niciodata ca o femeie trebuie sa arate bine in primul rand pentru ea si daca ea se place si are incredere in sine ii va cuceri pe toti cei din jur.

Autor:  Raluca Alupoaie