Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit carnea de pui


Sfaturi pentru gatit carnea de pui Carnea de pui, spre deosebire de alte sortimente, poate fi gatita in mai multe feluri, motiv pentru care e preferata de cei mai multi dintre noi.

De Craciun, de Paste, de ziua cuiva etc., pe masa putem pune preparate diverse, facute cu carne de pui.

Ca sa iasa treaba ca la carte, insa, e bine sa stim cum anume trebuie gatita fiecare bucatica.
Iata cateva lucruri care te vor ajuta cu siguranta:

1. Piept de pui
Este cea mai des folosita parte dintr-un pui intrucat are putine grasimi, dar multe proteine. Ai grija sa nu o usuci! Secretul unui piept de pui delicios e sa stii sa-l gatesti uniform, dar fara a-l scurge de tot sucul propriu. Trece de cateva ori cu sucitorul peste carne, ca sa o aplatizezi putin. Daca vrei sa gatesti pieptul de pui la grill sau in tigaie, cel mai bine e sa o faci la temperatura mare, intr-un timp scurt.

2. Piept de pui crocant
Ca sa-si pastreze sucul propriu, dar si sa aiba o textura crocanta, inainte-l de a-l pune la prajit, trece-l prin faina de porumb. E perfect pentru: sotare, marinare, grill, cuptor. Il gasim in salate, sandvisuri, supe etc.
Fileul de piept de pui e putin mai moale decat pieptul si poate fi gatit la cuptor sau pus in salate fierbinti.
Inainte de a te apuca de treaba, citeste si cateva sfaturi pentru gatit piept de pui.

3. Aripioare de pui
Poate nu multor persoane le place pielea de pe aripi, dar datorita acesteia carnea nu se usuca, iar osul da aroma. Gateste aripioare de pui cu branza cu mucegai sau cu mai multe condimente.



4. Ciocanele de pui
Sunt ideale pentru cuptor sau pe gratar. Incearca ciocanele de pui cu bere.

5. Pulpe de pui
De multe ori se spune ca au gustul cel mai bun, intrucat acolo este concentrata cea mai multa grasime dintr-un pui. Totodata, costa mai putin decat pieptul de pui. Pentru ca e putin mai tare, trebuie gatita mai mult.
Gateste niste pulpe de pui cu sos de rosii.

6. Carne tocata de pui
E buna pentru chiftelute, burgeri, salata vietnameza, taco, enchilada etc.

Incearca:
- retete pentru pui umplut
- papucel de piept umplut
- salata Olivier
- pui in sos de usturoi
- aripioare de pui cu lime etc.

Autor:  Alina Tibichi