Site coolinaria.ro

Dieta de 4 zile


Dieta de 4 zile Cine nu si-ar dori sa inceapa o dieta luni, iar vineri deja sa se vada rezultatele? Ar fi, cu siguranta, pe placul foarte multor persoane.
Conform dr. Ian K. Smith, o asemenea dieta chiar exista!

Totul se bazeaza pe raportul 80% gandire pozitiva – 20% munca fizica.
Cu alte cuvinte, daca vizualizezi cum vei arata si iti vei imagina ce bine te vei simti atunci, creierului ii este indusa ideea ca intr-adevar obiectivul tau e palpabil.

Dieta de 4 zile e conceputa astfel incat sa elimine regulile impuse de alte diete, cum ar fi rutina si renuntarea la dulciuri.
Are 7 faze, iar fiecare dureaza 4 zile, axandu-se individual pe alegeri alimentare, astfel incat sa nu te plictisesti.

Faza 1: Consum de fructe, legume, leguminoase si fasole, ca sa-ti detoxifiezi organismul.
Faza 2: Incepi sa reintroduci in alimentatie produse diverse, dar fara sa o aglomerezi.
Faza 3: Consumi proteine din carne slaba, peste si oua.
Faza 4: Poti adauga portii mici de paste, pizza, cartofi prajiti, burgeri etc.
Faza 5: Ai un numar destul de limitat de calorii si trebuie sa faci cel putin o ora de exercitii cardio zilnic. Asadar, e putin mai dificil, dar nu imposibil.
Faza 6: Mentine o dieta echilibrata.
Faza 7: Este cea mai stricta dintre toate si presupune 4 zile cu aproape doar legume si fructe si multe exercitii cardio.

Vizualizarea obiectivului, conform initiatorului dietei, e des folosita in domeniul sportului, cand concurentii trebuie sa-si creeze in mintea imaginea a ceva inainte de a se intampla. Cu alte cuvinte, sa-si mareasca increderea in sine.
Expertii spun ca nu doar imaginea respectiva conteaza, ci si senzatia pe care o ai atunci cand traiesti ceva care vrei sa ti se intample (acest lucru poate sa duca inclusiv la niste reactii musculare aflate in legatura directa cu dorinta ta. E ca si cum organismul prinde puteri si mai mari).



Sa presupunem ca vrei sa slabesti 9 kilograme. Ideea de a te vedea fara atatea kilograme, proband rochia la care ai visat luni de zile, in mod cert este senzationala.
Imagineaza-ti cum te-ai simti cand ai intra in magazin si ai avea curajul sa iei de pe umeras bluza care iti era mica in urma cu vreo 5 saptamani... Gandeste-te la senzatia pe care ai trai-o stiind ca arati superb in ea, iar lumea de pe strada te-ar admira... Te vei simti mai bine nu doar pentru ca vei avea greutatea dorita, ci si pentru ca ai dus un lucru la bun sfarsit.
Bineinteles, acesta e doar un scenariu. Fiecare isi imagineaza lucruri si lucruri. Poate cineva vrea sa incerce un costum de baie, altcineva viseaza la o pereche de pantaloni, a treia persoana isi doreste sa arate ca in liceu etc.
Initiatorul dietei ne sfatuieste, insa, sa nu vizualizam tot timpul acelasi lucru, ci sa ne indreptam mintea spre timpul prezent.

Bine de stiut
- cand vrei sa-ti vizualizezi obiectivul, alege-ti un loc linistit, ca sa nu ti se distraga atentia. Un sfert de ora zilnic e suficient;
- nu fa greseala sa-ti spui ca tot ce trebuie sa faci ca sa slabesti e sa-ti imaginezi acest lucru. Minunile nu au loc chiar peste noapte. Pentru a slabi e nevoie si de exercitii fizice si un regim alimentar sanatos;
- incepe sa tii un jurnal alimentar cu 10 zile inainte de a incepe dieta. Noteaza-ti in el nu doar ce ai mancat, ci si tipul exercitiilor fizice (bineinteles, daca ai facut asa ceva) si starea de spirit pe care ai avut-o.

Autor:  Alina Tibichi