Site coolinaria.ro

Idei de retete cu resturi de friptura


Idei de retete cu resturi de friptura De multe ori se intampla sa ramanem cu friptura dupa o masa copioasa, eventual festiva, si nu ne prea tenteaza sa ne mai atingem de farfuria pusa in frigider.
Odata ce carnea s-a racit, parca nu are acelasi gust daca o incalzim. Si uite asa tot amanam s-o consumam.
Asta inseamna nu numai spatiu ocupat inutil in frigider, ci si un termen de valabilitate care se apropie de final.

Ce facem cu friptura ramasa? Ca sa nu se altereze, dar nici s-o arunci, foloseste-o pentru alte retete. Uite cateva idei valabile pentru orice tip de carne:

1. Quesadilla cu friptura la gratar
In loc sa faci pe loc alta friptura, incalzeste-o pe aia pe care o ai acum. Mai ai nevoie de: sare, piper, ulei vegetal, branza Monterey Jack, tortilla, salsa, guacamole, smantana

2. Bruschete New York
Ingrediente: o bagheta, unt, usturoi, sare, piper, crema de branza, arpagic, rosii, busuioc, friptura.

3. Sandvis cu carne si branza
Bineinteles, poti pune si rosii, salata verde, castraveti...

4. Chiftelute
Daca nimic de pana acum nu ti se pare o idee buna, atunci da friptura prin masina de tocat carne, apoi amestec-o cu morcov, oua, piper, sare, patrunjel, modeleaza mingiute si pune-le la prajit.

5. Supa
Ingrediente: 2 cepe galbene, 2 tulpini de telina, cca 400 gr ciuperci proaspete, 2 linguri unt, usturoi zdrobit, supa de vita, 1 lingura sos Worcestershire, piper, sare, taitei cu ou, bucati de friptura
Mod de preparare
Rumeneste in ulei sau unt ciupercile, ceapa, usturoiul si telina. Adauga bucatile de friptura, apoi supa de vita si sosul Worcestershire. Amesteca si potriveste de piper si sare. Cand supa incepe sa fiarba, pune taiteii, redu focul, amesteca ocazional, si lasa sa fiarba asa in jur de 10-12 minute.

6. Placinta ciobanului

7. Mancarica cu carne
Din moment ce friptura e facuta, dureaza mult mai putin pana termini restul
Ingrediente: cca 200 gr morcov, resturi de carne, cca 200 gr ceapa dulce tocata, telina, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, 2 frunze de dafin, supa de vita, apa, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri faina, piper si sare
Mod de preparare
Toaca toate legumele. Incinge uleiul intr-o oala mare si rumeneste ceapa. Adauga apoi usturoiul, iar dupa 2-3 minute si telina, carnea, morcovii, frunzele de dafin si cartofii. Potriveste de piper si sare. Dupa 10 minute pune supa si 200 ml de apa. Acopera oala, lasa sa fiarba la foc redus un sfert de de ora, apoi adauga si mai pune cca 50 ml de apa carne. Amesteca foarte bine. Dupa 5 minute de fiert, mancarea este gata.

8. Salata cu vinegreta de vin rosu
Ingrediente pentru salata: andive, salata verde, rucola, rosii cherry, Gorgonzola, piper, sare, resturi de friptura
Ingrediente pentru vinegreta: 100 ml otet de vin rosu, 3 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite miere de albine, 2 lingurite sare, piper, 200 ml ulei de masline
Mod de preparare
Amesteca separat ingredientele pentru salata si cele pentru vinegreta, apoi serveste-le impreuna.

Autor:  Alina Tibichi