Site coolinaria.ro

20 de alimente la care ar trebui sa renunti daca vrei sa slabesti


20 de alimente la care ar trebui sa renunti daca vrei sa slabesti Cand urmezi o dieta ca sa slabesti, trebuie sa tii cont foarte mult de ceea ce mananci.
Unele produse nu mai au ce cauta in alimentatie, iar consumul altora trebuie sa fie restrictionat.
Iata cateva din ambele categorii:

1. Sirop de porumb
Este un indulcitor comun, ingredient mentionat pe etichetele produselor semipreparate. Despre el se spune ca stimuleaza pofta de dulce. Conform studiilor stiintifice, contine mult mai multe calorii decat zaharul obisnuit si mareste si nivelul trigliceridelor (care au legatura cu afectiunile cardiace).

2. Paine alba
Desi este un produs de baza in alimentatia noastra, trebuie sa-l evitam intrucat are multi carbohidrati si nu satisface senzatia de foame. In plus, contine putine fibre si sa nu uitam ca este facuta din faina rafinata.

3. Alimente prajite
Da, cartofii, aripioarele de pui si inelele de ceapa sunt gustoase si aromate, dar consumandu-le nu facem decat sa inghitim o cantitate mare de calorii din uleiurile saturate. Iar despre acestea se stie ca ridica tensiunea arteriala si colesterolul si duc la acumularea kilogramelor in plus. Mai mult, cauzeaza probleme sistemului digestiv (duc la reflux gastric, sindromul colonului iritabil, balonare).

4. Dressinguri pentru salate
Contin incredibil de multe calorii.

5. Orez alb
Ca si painea alba, el este o sursa de "calorii goale", asadar cu o valoare nutritionala foarte mica. Nu face decat sa stimuleze organismul pentru a depozita excesul de grasime, ingreunandu-ti incercarile de a slabi. Alternativa sanatoasa o constituie orezul brun, intrucat e o sursa de fibre, nutrienti si vitamine. Datorita fibrelor, esti satul mai mult timp, scad colesterolul si tensiunea arteriala si e stimulata circulatia sangelui.



6. Carnea procesata si produsele facute din aceasta
Au aroma imbietoare si gust bun, dar iti saboteaza efectiv dieta. Ca sa para proaspete cat mai mult, li se adauga multi nitrati de sodiu, iar din cauza acestora, organismul nostru retine apa si apare si balonarea.

7. Deserturi
Sunt un adevarat inamic al dietelor. Chiar daca organismul are nevoie de glucoza pentru a o converti in energie, nu-i trebuie foarte multa. In caz contrar, ficatul o transforma in grasimi, iar acestea se lipesc pe vasele de sange si nu numai.

8. Bauturi carbogazoase
Sunt un mix de zahar, sirop de porumb si suc de fructe, care poate sa duca la rezistenta la insulina, iar asta inseamna acumularea grasimilor in plus. Mai mult, continutul de fructoza cauzeaza si rezistenta la leptina, un hormon care transmite creierului ca iti este foame, desi nu e asa.

9. Produse lactate nedegresate
Atat timp cat tii sub control cantitatea pe care o mananci, nu este nici o problema. Daca, insa, adori frisca facuta din smantana obisnuita si iti place sa o servesti cu fructe, cacao sau sirop, mai bine evit-o.



De asemenea, trebuie sa ai grija cand mananci...
10. Unt de arahide. Da, este recomandat drept gustare, dar nu mai mult de 1-2 linguri.
11. Nutella. 100 gr de Nutella cu paine inseamna 500 de calorii. Acum intelegi de ce e o bomba calorica, nu-i asa?
12. Grasimea de origine animala. O singura lingura contine 150 de calorii.
13. Baconul. O fasie de bacon poate sa aiba pana la 150 de calorii.
14. Batoanele cu proteine. Sunt recomandate si nu prea, din cauza caloriilor, bineinteles.
15. Inghetata.
16. Gogosile.
Una singura are pana la 300 de calorii!
17. Laptele condensat. E delicios pe paine, cu banane ori mancat simplu, dar are foarte mult zahar.
18. Ciocolata. Stiai ca pana si ciocolata neagra te ingrasa? Fiecare gram de ciocolata contine pana la 5 calorii.
19. Laptele de cocos. Are multe calorii si grasimi.
20. Avocado.

Autor:  Alina Tibichi