Site coolinaria.ro

Cum se face turta de malai


Cum se face turta de malai Reteta de turta de malai e destul de apreciata, dar si contestata.
Daca in sudul Statelor Unite, turta e prajita in tigaie, cu unt si fasii de bacon, in nord seamana mai mult cu o prajitura, fiind destul de dulce.

Lasand la o parte lucrurile de natura geografica, bucatarii profesionisti recomanda folosirea unei faini de buna calitate si atentie multa atunci cand aceasta trebuie amestecata.

Sfaturi de la gospodine
- ca sa nu obtii o turta uscata, ci frageda, adauga in terci, in afara de lapte batut, niste smantana;
- faina de porumb trebuie sa fie curata, mai grunjoasa si cu aroma usor dulce. Fiind macinata mai mare, nu sub forma de pudra, nu va absorbi toata grasimea sau umiditatea din tigaie / tava;
- daca pui niste apa clocotinda peste terci, turta va fi mai aromata la final. Secretul e ca lichidul sa fie foarte fierbinte, altfel faina nu-l va absorbi;
- exact ca si la clatite si briose, daca amesteci mai mult decat trebuie, turta va fi mai putin frageda. Cand trebuie sa te opresti din amestecat? Atunci cand obtii o pasta omogena;
- tine minte ca faci o turta, nu o prajitura! Asadar, nu scapa indulcitor foarte mult. Putina miere de albine e suficient;
- poti inlocui untul pentru prajit cu grasime luata de pe o bucata de bacon.

Adapteaza reteta clasica, punand in terci si:
- 230 gr branza Cheddar razuita (trebuie adaugata peste ingredientele umede);
- 50 gr seminte de pin prajite (prajeste-le pe ele prima data, in unt, apoi pune turta);
- arpagic tocat (trebuie pus peste ingredientele umede);
- niste praz, sotat tot in unt, inainte de a praji turta;
- 2 linguri de ardei jalapeno, tocat marunt;
- 230 gr boabe de porumb (puse peste ingredientele umede);
- fasii de bacon.



Daca preferi varianta dulce a turtei, am pregatit pentru tine o reteta numai buna de incercat.

Reteta pentru prajitura de malai
Ingrediente:
60 ml unt topit, 170 gr faina de porumb, 125 gr faina de grau, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 oua mari batute usor, cca 240 ml lapte batut, 60 ml miere, 50 gr zahar
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Greseaza o tava de copt de aprox 23 x 23 cm.
Cerneti impreuna faina de porumb cu faina de grau, praful de copt si sarea.
Separat, amestecati untul cu ouale, laptele batut, zaharul si mierea.
Toarna mixul peste ingredientele uscate si amesteca 10-15 secunde, cat sa se umezeasca faina (ignora cocoloasele formate).
Pune aluatul obtinut in tava / tigaie si baga-l in cuptor, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Inainte de servire, lasa prajitura sa se raceasca in jur de 10 minute.

Autor:  Alina Tibichi