Site coolinaria.ro

Dieta bogata in proteine


Dieta bogata in proteine Daca simtiti ca venirea primaverii v-a luat pe nepregatite si daca acele cateva kilograme in plus depuse pe timpul iernii sunt motiv de ingrijorare, atunci poate este timpul sa incepeti o dieta care sa va permita sa reveniti la greutatea dumneavoastra normala.

Dieta prezentata mai jos este una dintre cele mai celebre diete, devenind, de-a lungul timpului, si una dintre cele mai disputate. Are efecte rapide, dar nu va recomandam sa o prelungiti mai mult decat este necesar.

Dieta bogata in proteine este bazata pe un principiu simplu, cel al asocierii a doua tipuri de proteine : cele vegetale si cele animale, cerand excluderea totala din alimentatia dumneavoastra a oricaror produse care contin zaharuri. Proteinele animale- cum ar fi carnea de vita, pestele, ouale sau lactatele slabe sunt asociate prteinelor vegetale, astfel incat masa dumneavoastra musculara este perfect protejata.

In natura, majoritatea proteinelor vegetale pot fi gasite in legume, asa ca in acest regim accentul cade pe o alimentatie bogata in legume, dar care sa nu contina zaharuri- fructele fiind in genere interzise. Zaharul este asadar interzis in totalitate, acesta fiind cel care conduce la fabricarea grasimilor in corpul nostru. Eliminarea lui din alimentatie presupune astfel faptul ca organismul, nemaiavand cu ce sa fabrice grasimi, le va arde pe cele din rezervele proprii. Un alt proces asteptat odata cu eliminarea zaharurilor din alimentatie este cetoza : in lipsa zaharului necesar, organismul va incerca sa il fabrice el insusi, producand in acest scop niste substante numite corpuri centonice. Corpurile cetonice sunt practic amfetamine naturale, care permit corpului dumneavoastra sa se mentina in forma. In plus, ele ajuta la disparitia senzatiei de foame, fiind anorexigene (elemente care taie pofta de mancare). Acest regim permite o priedere rapida in greutate, fara insa a avea ca efect scaderea masei musculare, fara infometare si fara oboseala, insa trebuie tinut foarte strict, orice abatere ducand la intreruperea lui. Durata acestuia trebuie sa fie limitata, nefiind indicat ca mod de viata : fixati-va un anume obiectv si urmati-l fara a exagera si fara a prelungi pentru prea mult timp dieta.

Este indicata deasemenea o vizita la un doctor nutritionist, care va va putea recomanda suplimentele alimentare de care corpul dumneavoastra are nevoie pe perioada dietei. Nu vom nega faptul ca aceasta dieta este intrucatva costisitoare, insa cele care au urmat-o ca la carte spun ca functioneaza. Nu uitati insa ca fiecare metabolism poate reactiona diferit la un acelasi grup de stimuli : starile de ameteala sau nevralgiile sunt semne de alarma care ar trebui sa duca la oprirea dietetei si consultarea unui specialist.

Autor:  Corina Jalba