Site coolinaria.ro

12 idei de aperitive fara coacere


12 idei de aperitive fara coacere Te gandesti sa organizezi o petrecere in week-end, dar nu ai nici timp, nici rabdare sa stai in bucatarie tocmai acum, cand s-au intors temperaturile ridicate?

Atunci, noi iti propunem cateva idei de aperitive fara coacere. Spor la gatit!

1. Antreu cu somon afumat
"Imbraca" somonul cu cardamom dulce, adauga smantana, lamaie proaspa si putina ceapa verde.

2. Creveti marinati cu ghimbir
Ingrediente: menta proaspata, 1 lingura coaja de grepfrut proaspat razuita, 1 lingura suc de grepfrut, 1 lingurita ghimbir ras, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1/2 lingurita sare, cca 450 gr creveti gatiti
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele si tine crevetii in marinata cam 10 minute, in frigider, apoi serveste-i.

3. Smochine cu lichior
Feliaza aproape pe jumatate fiecare smochina, apoi umple-o cu crema de branza, zahar pudra si lichior de portocale. La final adauga migdale sarate. Dupa ce ai terminat, baga-le in frigider. Inainte de a le servi, lasa-le 30 de minute sa ajunga la temperatura camerei.



4. Mozzarella marinata
Mozzarella trebuie sa stea la marinat de la 8 la 24 de ore, inainte de a fi servita.
Ingrediente: mozzarela, ulei de masline, rosii deshidratate, pudra de usturoi, pudra de ceapa, oregano uscat, mix italian de condimente, patrunjel, sare, piper, crengute de rozmarin

5. Salata cu dressing cremos
Ingrediente: 2 inimi de salata verde romaneasca, dressing cremos pentru salata Caesar, castraveste englezesc, crutoane mici, rosii coapte, patrunjel proaspat tocal, piper

6. Frigarui cu capere
Ingrediente: 30 rosii cherry, 30 frunze de busuioc, mozzarella, 2 linguri otet balsamic, 1 lingura ulei de masline extravirgin, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurite piper negru

7. Caise umplute cu branza de capra
Ingrediente: branza de capra, 2 linguri lapte, 2 linguri busuioc proaspat tocat, 40 de caise uscate, 40 de migdale, 2 lingurite miere de albine
Mod de preparare
Amesteca branza cu busuiocul si cu laptele. Pune cate un sfert de lingurita in fiecare caisa, apoi cate o migdala si acopera cu miere de albine. Ideal este sa pregatesti acest aperitiv cu o zi inainte de a-l servi.

8. Frigarui cu branza si fructe
Ingrediente: afine, busuioc, coacaze, frunze de menta, capsuni

9. Rulouri cu pesto
Ingrediente: piper, sare, cca 100 gr sos pesto, 2 linguri unt nesarat, crema de branza, 8 felii de paine din cereale integrale (fara coaja)

10. Pere invelite in prosciutto
Ingrediente: 2 pere taiate in 8 felii, 8 felii subtiri de prosciutto, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 2 lingurite otet, putina sare
Mod de preparare
Inveleste fiecare felie de para in cate una de prosciutto. Pune rulourile pe o farfurie, stropeste-le cu ulei si otet si presara putina sare.

11. Chiftelute cu branza si nuci
Ingrediente: cca 200 gr branza cu mucegai faramitata, 1 lingura lapte batut degresat, crema de branza, 3 linguri smochine tocate, arpagic tocat, coaja rasa de lamaie, sare, piper negru, patrunjel, nuci prajite si tocate fin.



12. Ceviche cu scoici
Ingrediente: cca 450 gr scoici de mare tocate, cca 70 ml zeama de lamaie, coaja si sucul de la o lamaie, 2 portocale, 2 linguri coriandru tocat, 1 lingura ardei iute jalapeno tocat, 1/2 lingurita sare, o ceapa mica rosie, 1 avocado
Mod de preparare
Amesteca scoicile cu coaja si sucul de lamaie si cu zeama de lime. Baga in frigider, dar agita usor continutul din cand in cand. Dupa 20 de minute, scoicile devin opace. Stoarce o portocala, iar pe cealalta feliaz-o. Pune-le in mixul cu scoici, amesteca usor, apoi serveste cu tortilla.

Autor:  Alina Tibichi