Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru intarirea imunitatii in doar 24 de ore


Sfaturi pentru intarirea imunitatii in doar 24 de ore Nu cred sa fie vreo persoana careia medicul de familie sa nu-i fi spus ca are un sistem imunitar destul de slabit, deci e predispus la raceli si infectii.

In majoritatea cazurilor sunt recomandate pliculete de calciu si vitamine sau pastilele efervescente.
Sunt, insa, persoane cu stomacul mai sensibil, astfel ca multe recomandari nu pot fi puse in practica. Pentru acestea si nu numai a fost creat un mini-ghid de doar 24 de ore, menit sa imbunatateasca intr-o proportie cat mai mare imunitatea.

Uite desfasuratorul:
Ora 6:00
Pregateste-ti un mic dejun sanatos. Mananca struguri si afine, pentru ca acestea contin niste compusi care lupta impotriva bacteriilor.

Ora 7:00
Fa gimnastica. Exercitiile fizice pot incetini slabirea imunitatii odata cu inaintarea in varsta.

Ora 8:00
Fa dus. Exercitiile fizice reduc capacitatea pielii de a tine la departare microbii. Ca sa-i reintaresti structura, fa un dus revigorant.

Ora 11:00
Pregateste-ti o cana de ceai verde. Antioxidantii din acesta stimuleaza imunitatea si protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete.

Ora 13:00
Iesi la plimbare. Daca esti in concediu, suna-ti un prieten si iesiti la plimbare in oras. Daca esti la serviciu, profita de pauza de masa si iesi din cladirea in care lucrezi. Se spune ca persoanele cu viata sociala mai activa se imbolnavesc mai rar.

Ora 15:00
Nu uita de vaccin. Daca nu ai trecut de foarte mult timp pe la doctor, e cazul s-o faci si in plina vara, pentru ca raceala si infectiile nu apar doar iarna. Potrivit unui studiu, organismul femeii raspunde mai bine la vaccin daca acesta e administrat dupa-amiaza, iar al barbatilor, dimineata.

Ora 18:00
Joaca-te cu animalele de companie. Se spune ca acest lucru nu doar ca relaxeaza, ci intareste si moleculele sistemului imunitar. Bineinteles, e de preferat ca inainte sa fi iesit cu cainele, spre exemplu, la plimbare.



Ora 18:30
Bea un pahar de vin rosu. Este bun pentru sistemul cardiovascular, regleaza imunitatea si te ajuta sa te odihnesti mai bine. Bineinteles, beneficiile vinului pentru sanatatea noastra sunt multiple.

Ora 19:00
Pregateste-ti cina din ciuperci sotate, usturoi si legume crucifere, cum ar fi varza si broccoli. Toate sunt bune pentru sistemul umintar si previn si aparitia cancerului.

Ora 20:00
Inchide calculatorul, deconecteaza-ti telefonul de la internet. Se spune ca doua ore de expunere la lumina unui ecran scad cu aproape un sfert nivelul de melatonina, hormonul "somnului", care joaca un rol important si pentru sistemul imunitar.

Ora 22:00
Culca-te. Odata ce iti reduci somnul de noapte la mai putin de 7 ore, iti triplezi nesansa de a raci.

Week-end
La sfarsitul saptamanii iesi din oras, mergi cu bicicleta, practica yoga etc. Potrivit unui studiu, 90 de minute de yoga dubleaza numarul proteinelor care lupta impotriva bacteriilor, iar mirosul uleiurilor din arborii din padure stimuleaza activitatea celulara.

Pentru a preintampina orice fel de problema cauzata de un sistem imunitar slabit, nu uita de dieta doctorului Joel Fuhrman.

Autor:  Alina Tibichi