Site coolinaria.ro

Ce poti face cu vinul stricat


Ce poti face cu vinul stricat Poate parea ciudat sa faci altceva cu vinul in afara de a-l bea.
Insa, pentru cazurile in care nu vrei sa risipesti restul de vin ramas de la o petrecere, iata cateva intrebuintari la care sigur nu te-ai gandit:

Catifeleaza-ti pielea
Antioxidantii continuti de vin sunt benefici pentru pielea ta. Foloseste vinul ramas ca un toner sau varsa-l in apa din cada. O sa ramai cu o piele fina, ca de bebelus.

Spala-ti legumele
Adauga vin intr-o sticla si foloseste-l sa-ti cureti fructele si legumele. Alcoolul din vin va inlatura impuritatile mult mai bine decat apa.

Curata casa
Resturile de vin reprezinta un dezinfectant perfect pentru bucataria ta. Alcoolul combinat cu aciditatea inlatura petele si omoara germenii fara a avea chimicalele pe care le contin solutiile de curatat. De asemenea, poti folosi vinul alb pentru geamuri.

Curata vinul rosu cu vin alb
Cu toti cunoastem momentul teribil in care vinul rosu tocmai s-a varsat pe covor. Solutia este vinul alb: varsa un pahar peste pata si absoarbe-l repede cu un prosop curat.

Lupta impotriva cancerului
Stiai ca daca lasi friptura la marinat in vin timp de sase ore, vei reduce componentele ce pot cauza cancer, aparute in urma prajelii?

Fa otet
In loc sa cumperi o sticla de otet din vin de la magazin, fa-ti propria rezerva. Orice vin care incepe sa se strice se afla pe calea de a deveni otet oricum. Odata ce ai inceput, poti adauga treptat vin vechi, pentru o rezerva infinita.



Foloseste-l drept vopsea
Probabil stii ca petele de vin rosu de pe haine sunt aproape imposibil de scos. In loc sa te chinui sa speli, foloseste aceasta putere de colorare in avantajul tau. Vopseste tricouri, materiale sau chiar oua de Paste.

Scoate grasimea
Daca ai pete de grasime sau ulei, incearca sa versi putin vin alb pe pete. Aciditatea va ajuta la eliminarea petei. Pentru o actiune mai intensa, aduga putin bicarbonat de sodiu.

Ingheata-l
Varsa vinul ramas in forme de gheata si ingheata-l. O sa il ai la indemana atunci cand ai nevoie pentru un sos sau dressing.

Jeleu
Vinul poate fi o baza excelenta pentru jeleu. Doar adaunga apa, pectina si fructe, si esti pe care sa ai jeleu facut in casa. E de preferat sa folosesti vin vechi de 1-2 zile, si nu unul stricat complet.

Autor:  Andreea Utza