Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit bruschete perfecte


Sfaturi pentru gatit bruschete perfecte Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita.
Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare:

1. Alege paine rustica sau baghete crocante.
Unge painea cu ulei de masline, pentru a se rumeni si mai bine.

2. Foloseste un foc mediu.
Caldura prea puternica va arde painea, iar focul prea slab va usca painea, inainte sa prinda urmele de grill.

3. Taie in portii usor de manevrat.
Adauga topping-ul, apoi taine painea in bucatele si adauga componentele pierdute in timpul taierii.

4. Foloseste ingrediente de calitate si pastreaza aspectul simplu.
Numarul de serviri depinde de marimea feliilor de paine si de felul in care planuiesti sa servesti bruschetele.

5. Nu folosi dressing balsamic.
Tine mai mult de aspect, deoarece astfel rosiile nu vor deveni maro.

6. Adauga mustar de Dijon in dressing.
Uleiul de masline nu va mai aluneca de pe rosii iar otetul nu o sa ramana singur in mijlocul farfuriei.



7. Foloseste rosii uscate, deoarece sucul poate inmuia prea mult bruschetele.

8. Sarea este esentiala, mai ales in cazul painii italiene, care, de cele mai multe ori, duce lipsa.

9. Foloseste usturoi nou.
Astfel gustul si mirosul vor fi subtile, nu puternice.

Autor:  Andreea Utza