Site coolinaria.ro

Snitele vieneze ca la carte!


Snitele vieneze ca la carte! Carnea
Carnea de vitel este alegerea traditionala in Viena, desi in zonele rurale se foloseste cea de porc, mult mai ieftina.
Desigur, snitelul poate fi facut din aproape orice carne care se gaseste in bucati indeajuns de mari.
Carnea de vitel este vanduta deseori sub denumirea de "escalop", dar cel mai bine ar fi sa cautati o bucata cu mai multa grasime.
Va trebui sa o bateti cat de subtire posibil, deci incepeti cu o bucata mai mica decat ati servi.

Crusta
Pesmetul uscat este o alegere buna, crocanta, fara sa fie abraziva.
Carnea trebuie data prin faina, apoi prin ou, pentru a lipi pesmetul. Poti adauga smantana in ou, pentru un gust mai bogat.
Poti pune snitelele la frigider pentru 30 de minute, inainte de a le da prin pesmet si a le praji.
Nu ai nevoie sa adaugi alte condimente in afara de asezonarea obisnuita. Poti folosi piper si nucsoara, dar nu este necesar.

Prajirea
Majoritatea retetelor nu prajesc indeajuns snitelele.
Poti folosi friteuza, daca vrei niste snitele foarte crocante, insa nu vei putea folosi unt pentru prajit.
Folosirea untului prezinta cateva probleme, cum ar fi nevoia de o cantitate mai mare si arderea rapida a untului.
Pune o bucata mare de unt (fie facut in casa, fie cumparat) sau amesteca o cantitate mai mica cu un ulei cu gust neutru.



Servirea
O garnitura elaborata poate include masline, capere, ansoa, un ou fiert tare si o lamaie.
Insa, daca nu gatesti pentru vreo ocazie speciala, ramai la o felie de lamaie.
Continua cu o salata de cartofi, castraveti taiati subtire si ceapa rosie, sau o salata verde.

Autor:  Andreea Utza