Site coolinaria.ro

Ghidul bauturilor sanatoase


Ghidul bauturilor sanatoase Sucurile carbogazoase sunt dulci si bune, dar nu le confunda cu o bautura sanatoasa.

Iata principalele motive pentru care sa le eviti:

1. Sunt absolut inutile pentru corp. Nu au nicio valoare nutritionala, contin doar zahar si calorii si nu contribuie la hidratarea organismului.

2. Pot duce la obezitate si diabet. Sucurile carbogazoase sunt pline de sirop bogat in fructoza, un indulcitor deseori atribuit obezitatii. Consumul sucurilor este legat si de dezvoltatea diabetului de tip 2. Indulcitorii cresc apetitul si ingreuneaza scaderea in greutate.

3. Iti strica dintii. Impreuna cu bacteriile din gura, zaharul din sucuri formeaza acid, care slabeste smaltul dintilor, duce la carii si chiar la caderea dintilor.

4. Iti poate slabi oasele. Majoritatea sucurilor contin fosfor si cafeina, agenti care contribuie la aparitia osteoporozei.

5. Dauneaza organelor interne. Consumul crescut de sucuri carbogazoase poate duce la boli ale rinichilor, inimii si ficatului.

Optiuni sanatoase
Apa

Este cea mai sanatoasa bautura. Mentine corpul hidratat si nu are calorii.

Sucul de fructe
Il poti combina cu apa minerala, pentru ca singur contine destul de mult zahar. Poti, de asemenea, sa mananci fructul in loc sa il storci. Astel consumi si fibrele, nu doar sucul.

Laptele
O bautura esentiala, mai ales pentru copii. Un pahar de lapte contine 80 de calorii si noua nutrienti esentiali.



Ceaiul
Verde, negru sau din plante, toate contin antioxidanti care protejeaza corpul.

Mix-urile pudra
Nu iti afecteaza dantura si vin in varietati fara zahar.

Autor:  Andreea Utza