Site coolinaria.ro

Dieta Feingold trateaza ADHD


Dieta Feingold trateaza ADHD Dieta Feingold este un instrument de diagnosticare care determina ce alimente sau aditivi iti provoaca diverse probleme.

Ce mancaruri si aditivi contribuie la aparitia problemelor?
1. Colorantii precum Rosu 3, Rosu 40, Albastru 1, Albastru 2, Galben 5, Galben 6, Verde 3 din medicamente sau cosmetice.
2. Aromele artificiale
3. Indulcitorii artificiali

4. Conservantii BHA, BHT si TBHQ

Unele fructe si legume, dar si cateva medicamente contin o chimicala numita salicilat, care poate provoca probleme anumitor persoane.

Dieta Feingold si ADHD
Doctorul Feingold a sustinut ca ADHD poate fi cauzat de aditivi sau conservanti, iar simptomele dispar odata ce copilul isi schimba dieta.
Studiile arata ca o parte dintre oamenii diagnosticati cu ADHD pot deveni hiperactivi dupa o ora de consumat diferiti coloranti, in special rosu.
Cand doctorul a inceput sa foloseasca dieta pentru a trata copiii cu ADHD, a observat ca intre 30 si 50% dintre acestia s-au simtit mai bine.
Apoi, dupa eliminarea conservantilor BHA si BHT, a aflat ca starile a peste 70% dintre copii s-au ameliorat.

Parintii s-au ingrijorat deseori ca micutii nu vor agrea dieta, insa aceasta le permite sa se bucure chiar de mancarurile lor preferate, incluzand dulciurile si snacks-urile.
Dieta Feingold te invata cum sa gasesti aceste mancaruri in versiuni fara aditivi si cum sa introduci aceasta metoda intr-un mod pozitiv.
Odata ce copilul experimenteaza beneficiile programului, devine mai devotat acestei diete decat parintii insisi.

Autor:  Andreea Utza