Site coolinaria.ro

Semintele de canepa - sanatate naturala


Semintele de canepa - sanatate naturala Semintele de canepa sunt considerate un super-aliment, care face toti banii.
Sunt usor de folosit, contin o gramada de proteine si ajuta si la detoxifiere.
Mai mult, au vitamine (A, C – nu in cantitati considerabile, E), minerale (fosfor, magneziu, zinc), fibre dietetice.

Iata si alte beneficii:
1. Contin aminoacizi esentiali.
2. Au proteine, iar acestea sunt mai usor de digerat decat cele din lapte de vaca, oua si carne.
3. Imbunatatesc functionarea sistemului digestiv. Datorita faptului ca au multe fibre, ajuta la digerarea alimentelor si previn constipatia. In plus, curata colonul de toxine.
4. Reduc inflamatiile. Pe langa aceasta, detoxifica si purifica organismul intrucat au mai multa clorofila decat alte seminte.
5. Iti dau o stare de bine. Ca si ciocolata, semintele de canepa iti induc o stare generala buna si alunga negativismul, pesimismul, gandurile triste. Datorita acelorasi substante, combat simptomele sindromului pre-menstrual.

6. Sunt bogate in acizi grasi omega-3. In afara de acestia au si omega-6 si omega-9. Pe scurt, sunt eficiente pentru: metabolism, starea generala si sistemul cardiovascular.
7. Au potasiu, de altfel ca majoritatea nucilor si semintelor. Acest mineral trateaza durerea de cap si combate durerile musculare, crampele si balonarea.
8. Contin vitamine din complexul B. Cine nu stie cat de importante sunt aceste vitamine… Par, unghii, ten, digestie, stare generala etc. toate depind de vitaminele din complexul B.
9. Contin magneziu. Acesta e unul dintre cele mai importante minerale pentru organism. Lipsa lui inseamna depresie, digestie inceata, anxietate, oboseala accentuata, apatie, dureri musculare, dureri de cap si o functionare inceata a glandei tiroide.



Alte beneficii demne de amintit
- contin vitamina E;
- scad tensiunea arteriala si nivelul colesterolului "rau" din sange;
- intaresc sistemul imunitar;
- alina simptomele artritei;
- hidrateaza tenul si parul uscat.

In semintele de canepa, in proportie de 65% se gaseste edestina, o proteina globulara care stimuleaza digestia. A doua proteina importanta este albumina, similara cu cea din albusul de oua.

In plus, contin toti cei 20 de aminoacizi esentiali, printre care si cei 9 pe care organismul nostru nu-i poate produce.

Patru linguri de seminte de canepa, adica aproximativ 40 de grame, inseamna: 240 calorii, 15 gr acizi grasi omega-3 si omega-6, 2,7 gr grasimi mono-nesaturate si 2,1 grasimi saturate.

Doza zilnica recomandata de seminte de canepa este de 42 de grame. O cantitate mai mare pot lua persoanele care au: artrita, acnee, eczeme, probleme cardiovasculare, psoriazis ori cele care sufera de prostata sau obezitate.

Autor:  Alina Tibichi