Site coolinaria.ro

10 combinatii de mancaruri ciudate, dar reusite


10 combinatii de mancaruri ciudate, dar reusite Foodpairing ("imperecherea" alimentelor) este o metoda de identificare a alimentelor care merg bine impreuna.
Metoda se bazeaza pe principiul ca alimentele se combina bine unul cu altul, atunci cand impartasesc aromele cheie.
Menita sa inspire bucatarii, aceasta ne ofera noi combinatii posibile de alimente, care, desi ciudate, sunt reusite.

1. Ketchup cu banane
Se pare ca ketchup-ul nu este doar pentru cartofi prajiti si burgeri, ci si pentru banane. Combinatia merge datorita gustului dulce al ketchup-ului.

2. Ciocolata cu parmezan
Ciocolata merge bine cu aproape orice alt ingredient, dar combinatia cu parmezan se potriveste excelent. Cele doua se complementeaza, scotand la iveala gusturi subtile pe care le-ai trece cu vederea altfel.

3. Chili cu inghetata de vanilie
Pudra de chili scoate in evidenta gustul vaniliei si gustul dulce al inghetatei. Daca incerci acesta combinatie, presara cateva linguri de chili peste inghetata.

4. Pepene cu piper negru
Aceasta combinatie este des vazuta in salate si este perfecta intr-o zi fierbinte de vara.

5. Ardei jalapeno si capsuni
Aceasta combinatie apare din ce in ce mai des in tot felul de retete. Poti gasi retete de cocktail-uri, sosuri, salate sau chiar inghetate.



6. Avocado si cafea
Es Alpukat este un milkshake din Indonezia, din avocado si cafea. Avocado se foloseste si pentru sandwich-uri, cartofi prajiti si inghetata.

7. Ciuperci si piersici
Dulceata piersicilor actioneaza se imbina minunat cu ciupercile carnoase.

8. Ciocolata si ceapa prajita
Un topping de ciocolata peste ceapa prajita va scoate in evidenta dulceata cepei si finetea ciocolatei.

9. Capsuni cu fasole lata
Cea mai populara forma a acestei combinatii se poate gasi in salatele cu capsuni, fasole si pecorino. Dulceata si subtila aciditate a capsunilor face un contrast interesant cu savoarea fasolei.

10. Ghimbir cu ciocolata
Ciocolata se potriveste chiar si cu ghimbirul. Ciocolata cu lapte merge excelent alaturi de caldura ghimbirului.

Autor:  Andreea Utza