Site coolinaria.ro

Prepara un smoothie perfect!


Prepara un smoothie perfect! Vara este sezonul smoothie-urilor: racoritoare si hranitoare.
Citeste sfaturile urmatoare si creeaza-ti smoothie-ul perfect pentru o zi calduroasa.

1. Ingheata fructele. Inclusiv bananele si avocado, dupa ce le-ai curatat si taiat in bucatele. Poti adauga si gheata smoothie-ului tau, pentru a-l face racoritor.
2. Lasa proteinele la final. Amesteca toate ingredientele in blender, inainte de a adauga suplimentele, deoarece acestea se pot degrada foarte usor.
3. Adauga apa sau gheata pentru a subtia. Nu adauga mai mult suc sau mai mult lapte, pentru ca vei creste numarul de calorii al bauturii tale.
4. Lecitina. Adauga doua linguri de lecitina in orice smoothie pentru a avea grija de memoria si musculatura ta.
5. Mai multe fibre. Adauga 1-2 linguri de grau sau tarate de ovaz pentru a creste continutul de fibre.

6. Gheata la sfarsit. Intotdeauna pune gheata ultima, deoarece daca o vei lasa prea mult in blender, smoothie-ul tau va deveni apos in loc de racoritor.
7. Alege suc proaspat. Ori de cate ori ai ocazia, foloseste suc proaspat stors, pentru un gust deosebit si o valoare nutritiva mare.
8. Procedura. Cand pui ingredientele, urmeaza ordinea: lichid, fructe inghetate, prafuri, gheata, fructe proaspete.
9. Adauga ceva acid sau acru. Afinele sunt sanatoase, insa nu au destul acid in aroma, de aceea, combina-le cu suc de portocale sau de lamaie.
10. Foloseste un aparat special. Pentru reusita bauturilor racoritoare si sanatoase, apelea la un smoothie maker. In plus, il puteti folosi si pentru a obtine deserturi cremoase sau sosuri bine omogenizate.

Autor:  Andreea Utza