Site coolinaria.ro

Cu ce servim cartofii prajiti


Cu ce servim cartofii prajiti Te-ai saturat sa mananci cartofii prajiti in aceleasi combinatii?

Alege o optiune specifica altei tari, inspirandu-te din lista urmatoare:

Belgia: Standurile de cartofi prajiti nu sunt ceva neobisnuit, chiar si pentru cele mai mici orase. Acestia se servesc alaturi de maioneza, ketchup sau curry, peste si alte feluri de carne: de la hering, pana la chiftele.

Bulgaria: Portia de cartofi prajiti poate fi acoperita cu sirene, o branza alba rasa.
Canada: Poutine este un amestec de cartofi prajiti cu branza proaspata, acoperit de obicei cu un sos cald.

Franta: Un meniu comun contine cartofi prajiti si friptura. Cartofii sunt o garnitura populara pentru kebab sau hamburgeri. Acestia sunt acompaniati de ketchup, maioneza sau mustar de Dijon.
Islanda: Cartofii sunt serviti fie sarati, fie asezonati cu un amestec special de condimente, numit French fry mic si acompaniati de ketchup sau sos cocktail.
Japonia: In restaurantele japoneze se gasesc diferite arome care pot fi folosite pentru asezonarea cartofilor. Ele contin pudre aromate si sare.

Malaezia si Singapore: Chips-urile sau cartofii prajiti sunt serviti cu ketchup si chilli, sau chiar cu un amestec de ketchup si chilli.
Olanda: La fel ca in Belgia, cartofii prajiti sunt vanduri la diferite standuri de pe strada, fie cu maioneza sau varianta fara grasime, numita frietssaus. Alte sosuri sunt satesaus (un sos din alune), curry, ketchup si speciaal (un amestec de ceapa toata, frietssaus si curry ketchup sau ketchup din rosii).
Un nou mod de servire este kapsalon, care contine cartofi prajiti, kebab, salata, branza topita, sos picant si de usturoi.



Filipine: Cartofii sunt serviti cu pudre aromate, in special branza, smantana sau barbecue.
Romania: La noi, cartofii prajiti sunt deseori serviti cu mujdei, iar uneori cu branza rasa.
Vietnam: Unele restaurante servesc cartofii prajiti cu zahar peste o bucata de unt moale.

Autor:  Andreea Utza