Site coolinaria.ro

Cum sa prepari cea mai gustoasa tocanita de vita


Cum sa prepari cea mai gustoasa tocanita de vita Te-ai intrebat de atatea ori ce-i lipseste tocanitei tale pentru a fi perfecta?
Asigura-te ca nu faci niciuna din greselile urmatoare, iar mancarea ta va fi excelenta!

Cea mai mare greseala este sa folosesti o bucata de carne nepotrivita.
Nici macar muschiul nu poate fi folosit, deoarece nu se potriveste pentru tocanita. Vei obtine bucati de carne uscata si tare.
Singura parte pe care trebuie sa o folosesti este antricotul.

Gustul provine din arsura.
Bucatile caramelizate de pe fundul oalei ii vor da tocanitei tale un gust bogat.
Un alt sfat important: aminteste-ti sa gatesti bucatile de carne pe rand, pentru ca fiecare sa aiba destul loc sa se rumeneasca. Altfel, te vei trezi cu bucati gri.

Tocanita de vita nu trebuie sa fie foarte groasa.
O sa folosesti oricum cartofi, deci amidonul va ingrosa in mod natural tocana.
Daca iti doresti, totusi, o consistenta mai groasa, poti tavali bucatile de carne prin amidon, inainte de gatire.
Bucatile care vor ramane iti vor ingrosa si imbunatati aroma.

Nu arunca toate ingredientele la gramada.
Legumele se gatesc mai repede, de aceea nu au nevoie sa stea atat de mult timp.
Ca sa nu se destrame, adauga-le cu 45 de minute inainte ca tocanita sa fie gata.
De asemenea, nu te limita la cartofi si morcovi. Incearca noi combinatii de legume si condimente.



Atentie la grasime.
Desigur ca iti doresti o tocanita bogata, insa nu o bomba calorica.
Scoate cat de multa grasime poti, inainte de a servi.

Nu gati prea mult.
Cu cat depasesti limita, cu atat tocanita ta va fi mai uscata, cu legume destramate.
In functie de cat de multa mancare vrei sa faci, limita de timp e in jur de 2-3 ore.

Nu trebuie sa o servesti goala.
Foloseste cateva bucatele de paine crocanta, ca sa absorbi resturile din farfurie.

Autor:  Andreea Utza