Site coolinaria.ro

Alimente care fac minuni pentru silueta


Alimente care fac minuni pentru silueta Ai vrut sa sa arati cat mai bine in aceasta vara, iar daca ai ajuns la greutatea dorita, felicitari! Mai trebuie, insa, sa ti-o si pastrezi...

Poti face acest lucru prin introducerea in dieta zilnica a catorva alimente-minune. De ce minune? Pentru ca iti hranesc organismul cu nutrientii necesari, sunt sanatoase si nu contin zaharuri.
Iata-le:

1. Lapte de migdale neindulcit.
Inlocuieste laptele obisnuit cu lapte de migdale.
240 ml de lapte = 30 de calorii si 0 soia, 0 lactoza, 0 zaharuri, 0 carbohidrati, 0 gluten.

2. Lamaie.
O lamaie = mai putin de 1 gram de zahar, deci e perfect pentru silueta ta. Poti sa dai aroma unui pahar de apa cu o felie de lamaie ori sa o pui in sucuri de legume, smoothie, ceai verde si ceai negru.
3. Grapefruitul e o sursa de: fibre, licopen, vitamine, antioxidanti. Unul din avantajele acestui fruct consta in faptul ca da senzatie de satietate.

4. Lime.
Alt aliment-minune este si lime. De ce? Pentru ca:
- nu contine nici calorii, nici zahar;
- intareste sistemul imunitar. Asadar, previne sau trateaza infectiile;
- contine multa vitamina C;
- detoxifiaza organismul.

5. Stevia.
Este perfecta pentru multe bauturi – smoothie, cocktail, ceai, cafea, limonada. Interesant este ca are mult mai putine calorii decat zaharul, dar e de 200 de ori mai dulce ca acesta. Cumpara stevie lichida sau pudra alba de stevie.

6. Otet din cidru de mere.
Pune intr-un pahar putin otet din cidru de mere, apoi lamaie, ghimbir si stevie. Bautura pe care o obtii ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si previne depozitarea grasimilor in organism. Tine cont de faptul ca beneficiile otetului din cidru de mere sunt multiple.

7. Kefir degresat.
Chiar daca e degresat, contine suficiente proteine pentru a-ti pregati un smoothie de vara. Nu uita, totusi, ca are si niste calorii, deci nu folosi pentru o reteta mai mult de 230 ml de kefir. Daca nu iti place gustul lui, indulceste-l cu cateva fructe de padure ori cu stevie. Tine minte si ca acest produs contine mai multe probiotice decat un iaurt natur.

8. Kiwi are putine calorii, dar multe fibre, antioxidanti si vitamina C in cantitati considerabile. In plus, kiwi tine sub control nivelul stresului si colesterolul si combate ridurile.

9. Pepene rosu.
230 gr pepene rosu = DOAR 45 de calorii = 96% apa. Ce poti pregati cu pepene rosu? Ei bine, ai de ales intre: smoothie, cocktail de vara, salata de fructe etc. Despre pepenele rosu se stie ca reduce riscul aparitiei cancerului si al afectiunilor cardiovasculare. Incearca un suc de pepene si lime, spre exemplu.

10. Telina.
Secretul ei consta in faptul ca are putine calorii si ajuta la arderea mai multor calorii decat mananci. Atentie! Nu este indicat sa tii o dieta doar pe baza de dieta, intrucat nu-i dai organismului nutrientii si mineralele de care are nevoie. De aceea trebuie combinata cu alte alimente.

Autor:  Alina Tibichi