Site coolinaria.ro

Cat de sanatoasa e carnea de curcan?


Cat de sanatoasa e carnea de curcan? Carnea de curcan este o sursa importanta de nutrienti, insa ce nu stii despre aceasta?

Cand vine vorba de o dieta sanatoasa, trebuie sa stii sa alegi carnea potrivita, dar si dimensiunea unei portii.

Ghidul pentru o alimentatie sanatoasa recomanda o portie de carne pe zi, echivalentul a 65-100 de grame de carne fiarta.

- Carnea de curcan se gaseste in diverse forme: fie intreaga, fie doar piept, pulpe, carne tocata sau chiftele.
- Este o sursa bogata de proteine si este saraca in grasimi. In general, carnea alba are mai putine calorii si grasimi decat carnea rosie.
- Carnea de curcan contine fier, zinc, potasiu si fosfor. De asemenea, este o sursa de vitamina B6 si niacina, esentiale pentru producerea energiei pentru organism.
- Consumul carnii de curcan ajuta la scaderea nivelului colesterolului, dar si la mentinerea nivelului de insulina.
- Este o sursa de seleniu, esentiala pentru metabolismul hormonilor tiroidieni.
- Pielea de curcan este bogata in grasimi.
- Alege intotdeauna carne organica, pentru a te feri de pesticide si erbicide.
- Daca marinezi carnea de curcan, pune-o in frigider imediat ce ai terminat, deoarece este foarte sensibila la caldura.
- In frigider, se poate pastra una sau doua zile. Daca este deja fiarta, se poate pastra chiar patru zile.

Idei de servire
- Foloseste carne de curcan, in loc de carne de vita, daca prepari chili con carne.
- Pe un pat de salata verde, serveste carne de curcan taiat cubulete, alaturi de cartofi dulci fierti, afine si nuci.
- Pune carne de curcan in burgeri sau burritos. Adauga branza, rosii si ceapa.
- Prepara o salata cu carne de curcan telina, praz, caise uscate si migdale.

Autor:  Andreea Utza