Site coolinaria.ro

10 remedii naturiste pentru obezitate


10 remedii naturiste pentru obezitate Obezitatea este o problema majora, nu doar din cauza excesului de kilograme, dar si din cauza ca te expune unui numar mare de probleme de sanatate, precum diabetul, hipertensiunea sau boli ale inimii.

Iata zece remedii pentru obezitate, pe care le poti gasi in propria locuinta:

1. Sucul de lamaie
Sucul de lamaie este unul dintre cele mai bune remedii impotriva obezitatii. Ajuta la digestia si detoxifiere.
O digestie sanatoasa este esentiala pentru pierderea kilogramelor in plus si ajuta la eliminarea toxinelor care iti incetinesc metabolismul.

2. Otetul de mere
Otetul de mere nefiltrat este un alt remediu popular. Chiar daca beneficiile aduse pentru pierderea in greutate nu sunt cunoscute inca, studiile au demonstrat ca acesta protejeaza impotriva obezitatii.
Amesteca doua linguri de otet intr-un pahar cu apa si bea-l dimineata pe stomacul gol, dar si inainte de mese.

3. Aloe Vera
Aloe vera este utila in tratarea obezitatii deoarece stimuleaza metabolismul, creste consumul de energie si mobilizeaza grasimile nefolosite.
Aloe vera contine colagen natural, care ajuta organismul sa absoarba mai bine proteinele. Mai mult decat atat, elimina toxinele din sistemul digestiv si colon.
Amesteca pulpa de la doua frunze de aloe vera cu o cana de suc de citrice (portocale, grepfrut) sau doar cu apa.



4. Ceaiul verde
Ceaiul verde incetineste cresterea in greutate, limitand absorbtia grasimilor si marind abilitatea organismului de a le folosi.
In plus, contine nutrienti precum vitamina C, carotenoizi, zinc, seleniu si alte minerale.
Bea 2-3 cani de ceai verde zilnic, pentru a combate obezitatea.

5. Piperul cayenne (piper rosu)
Piperul rosu stimuleaza arderea grasimilor, dar si digestia si inhiba apetitul in exces, cauzat de absorbtia defectuoasa a nutrientilor.
Prepara ceai din piper rosu turnand un pahar de apa fierbinte peste acesta. Incepe cu o zecime de lingurita, apoi adauga pana vei ajunge la o lingurita intreaga. Adauga si sucul de la o jumatate de lamaie.

6. Frunzele de curry
Daca mananci 10 frunze de curry dimineata, vei lupta impotriva obezitatii si a diabetului. Continua acest tratament pentru cel putin patru luni. Vei scapa de kilogramele in plus si vei reduce si nivelul de colesterol si trigliceride.


7. Rosiile
Consuma cateva rosii in fiecare dimineata pe stomacul gol. Mananca si coaja, dar si semintele, deoarece contin fibre.
Rosiile controleaza nivelul hormonilor care iti afecteaza apetitul. Pe deasupra, sunt bogate in vitamina A, C si K, magneziu, mangan si alti nutrienti si antioxidanti.

8. Varza
Varza cruda sau fiarta e o parte importanta a dietei tale, deoarece impiedica zaharul si carbohidratii sa se transforme in grasime. Este bogata in vitamina C, fibre si apa, dar saraca in calorii!

9. Chimenul
Semintele de chimen au proprietati diuretice. Le poti consuma coapte sau pudra, amestecate cu apa calduta. Ajuta impotriva indigestiei, gazelor intestinale si constipatiei.

10. Mierea si scortisoara
Include ceaiul cu miere si scortisoara in dieta ta pentru a-ti ajuta metabolismul, a-ti creste enrgia si a-ti detoxifia organismul. Mierea lupta impotriva obezitatii, iar scortisoara te opreste din a manca prea mult. Toarna o cana de apa fierbinte peste o jumatate de lingura de pudra de scortisoara si amesteca cu o lingura de miere organica.

Autor:  Andreea Utza