Site coolinaria.ro

Cum preparam alimentele de toamna


Cum preparam alimentele de toamna Nu trebuie sa ne intristeze venirea toamnei, deoarece aceasta aduce odata cu ea multe bunatati si retete noi pentru bucatarie.

Iata cateva moduri in care poti beneficia din plin de legumele, fructele si condimentele toamnei:

Legume de toamna
- Dovleacul este una dintre cele mai populare alegeri ale toamnei. Este usor sa-l transformi intr-o mancare delicioasa, fie prin decojire si preparare la aburi alaturi de carne, fie prin coacere si condimentare cu unt, sare, piper, unt sau scortisoara pentru o gustare dulce.
- Conopida poate fi servita in bucati mici, facute la aburi aproximativ 5 minute, asezonata cu putina sare si un strop de unt.
- Telina este excelenta pentru supe si salate, care beneficiaza de aroma unica a acesteia. Poate fi consumata cruda sau fiarta.
- Ciupercile salbatice sunt destul de efemere, de aceea e bine sa profitam de ele, cat timp le gasim. Sunt delicioase gatite la aburi sau sotate, cu putin unt.
- Pastarnacul are un gust dulce pamantesc si este o legume radacinoasa, care, la fel ca morcovul, este necesara in orice tocana de toamna.
- Cartofii dulci sunt bogati in vitamine si se pot prepara la aburi pana se inmoaie, sau se pot coace ca un cartof obisnuit. Serveste-i cu unt, scortisoara si putin sirop de artar sau miere.

Fructe de toamna
- Merele se pot face la cuptor cu cartofi dulci sau stafide, sau sotate in unt, pana cand se inmoaie. Presarati-le cu scortisoara si stropiti-le cu sirop de artar.
- Smochinele proaspete umplute cu branza de capra sunt un desert inedit, mai ales cand sunt preparate si cu un sos si servite cu inghetata de vanilie.
- Strugurii sunt o gustare excelenta, o bautura dar si un mic dejun delicios atunci cand sunt amestecati cu iaurt de vanilie.
- Perele se pot face pe gratar, pana se inmoaie, apoi se presara cu un praf de zahar si se servesc cu inghetata de vanilie.

Condimente de toamna
- Ghimbirul poate fi decojit foarte usor cu marginea unei lingurite, apoi se poate adauga in carnea tocata.
- Usturoiul proaspat este cel mai aromat condiment al toamnei. Se poate adauga in carne tocata, supe, la cartofii prajiti sau in guacamole.

Autor:  Andreea Utza