Site coolinaria.ro

Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu J-K


Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu J-K Jamaica: Ackee & Saltfish
Ackee & saltfish este un fel de mancare din fructul ackee si cod. Este pregatita cu ceapa, ardei, rosii si condimente: piper negru si ardei rosu. Se garniseste cu bacon crocant si rosii proaspete si se serveste la micul dejun sau la cina.

Japonia: Curry japonez, Ramen, Sushi
O mare varietate de legume si carne este folosita pentru a face curry-ul japonez. Legumele de baza sunt ceapa, morcovii si cartofii. Pentru carne se foloseste cea de vita, porc sau pui.
Ramen este o supa cu taitei servita intr-un bulion pe baza de carne de peste, aromatizata cu sos de soia sau miso.
Sushi contine orez fiert, fructe de mare, legume si fructe. Se pregateste adesea cu fructe de mare crude, dar unele tipuri folosesc ingrediente fierte. Sushi este adesea servit cu ghimbir tocat, wasabi si sos de soia.

Kazakhstan: Beshbarmak, Shalgam
Beshbarmak inseamna cinci degete, deoarece preparatul se mananca cu mainile. Carnea fiarta este taiata cubulete si amestecata cu taitei fierti, condimentati cu sos de ceapa.
Shalgam este o salata traditionala, facuta din ridichi, ardei dulce, morcovi, ceapa, usturoi si condimente.

Kenya: Ugali
Ugali este un fel de mancare din malai preparat cu apa, avand consistenta terciului. Se formeaza o minge din aceasta compozitie, care se inmoaie apoi intr-un sos sau tocana.

Kuweit: Machboos
Machboos contine mai multe feluri de orez, alaturi de carne, legume si diverse condimente.

Kyrgyzstan: Laghman, Kuurdak
Laghman (lamian) este un tip de taitei, realizat prin alungirea si plierea aluatului, in suvite. Intinderea si rasucirea aluatului se formeaza datorita greutatii.
Kuurdak este o mancare traditionala din carne. Numele vine de la cuvantul friptura. Se foloseste de obicei carne de oaie, vita, sau orice alt fel, in afara de porc.

Autor:  Andreea Utza