Site coolinaria.ro

Medicamentele naturale din bucataria ta


Medicamentele naturale din bucataria ta Stiai ca multe alimente din bucataria ta pot trata unele afectiuni?

Si mai interesant este ca nu e vorba de produse scumpe, ci de produse pe care le cumperi aproape de fiecare data cand te duci la supermarket.

Uite ce medicamente naturale ai in bucatarie si pentru ce afectiuni le poti folosi:

1. Suc de rosii
Reduce durerile de picioare, cel mai adesea cauzate de deficienta de potasiu (aceasta apare in timpul exercitiilor fizice ori cand consumi multe diuretice. Fiind bogat in potasiu, sucul de tomate iti reface "stocul de minerale").
2. Pasta de tomate
Acopera un abces cu pasta de tomate, iar durerea va trece mai repede.
3. Cirese
Intrucat au proprietati antiinflamatorii, sunt recomandate impotriva durerilor musculare si a gutei.
4. Sare
Gargara cu sare te scapa de durerea de gat, dar este si dezinfectanta.



5. Zeama de lamaie.
Diluata in apa, are acelasi efect ca si gargara cu sare.
6. Suc de merisoare
Reduce riscul infectarii unei rani. Bea cel putin 2 pahare de suc zilnic.
7. Cafea
Trateaza durerile de cap. Atentie! Cafeina este eficienta numai daca e bauta in cantitate redusa.
8. Ceai verde
Taninul din ceai trateaza contractiile intestinale. Deci e bun cand e vorba de diaree si colita.



9. Otet din cidru de mere
Usureaza simptomele artritei, imbunatateste mobilitatea articulatiilor si te scapa de durerile musculare. Amesteca 2 linguri de otet cu un pahar de apa si bea mixul inaintea fiecarei mese.
10. Otet alb
Neutralizeaza veninul de viespe si reduce durerea din locul in care esti intepat.
11. Bicarbonat de sodiu
Prepara o pasta din bicarbonat si apa si aplic-o pe o arsura, apoi acopera cu un tifon timp de cateva minute. Acidul din rana e neutralizat, locul respectiv nu se infecteaza, iar durerea dispare mai repede.
12. Miere de albine
Face minuni in cazul durerii de gat sau al problemelor cu cavitatea bucala intrucat enzimele din ea impiedica dezvoltarea inflamatiilor, distrug virusurile si grabesc procesul de vindecare. De altfel, mierea amestecata cu scortisoara este recomandata si de medicina alternativa, si de medicina ayurvedica. In plus, poti amesteca miere cu apa calduta si cu scortisoara ca sa usurezi simptomele artritei.



13. Cuisoare
Te scapa de durerea de dinti foarte repede. Mesteca unul-doua si vei vedea ca durerea te va lasa cateva ore. Secretul lui consta in faptul ca are eugenol, un anestezic natural destul de puternic.
14. Ghimbir
Te scapa de balonare si calmeaza simptomele indigestiei. Mai mult, intrucat are proprietati antiinflamatorii, este recomandat pentru tratarea durerilor musculare si a artritei. Mananca 1-2 lingurite de ghimbir pudra zilnic.
15. Usturoi
Cu totii stim ca e bun pentru intarirea sistemului imunitar, fiind recomandat mai ales in sezonul reze. Se pare, insa, ca trateaza si durerea de ureche. Pune 2 picaturi de ulei de usturoi cald in urechea inflamata, de doua ori pe zi.
16. Turmeric
Conform studiilor efectuate, este mai eficient chiar si decat aspirina. Asadar, e recomandat impotriva fibromialgiei si a artritei cronice. Pune in mancare, zilnic, cate un sfert de lingurita de turmeric – in orez, legume, carne.



17. Menta
Ceaiul de menta trateaza durerea de gat si reduce durerea de stomac si crampele abdominale.
18. Seminte de in
Daca mananci 3 linguri de seminte de in zilnic, nu te mai dor sanii asa tare inaintea menstruatiei. Eficient este si daca iti masezi usor sanii cu ulei din seminte de in.
19. Mustar
Cataplasmele cu mustar sunt recomandate in cazul durerilor in piept si pentru a elibera caile respiratorii, intrucat ingredientele active din mustar au proprietati antiinflamatorii.
20. Iaurt
Este eficient in cazul hemoroizilor in stare incipienta, intrucat culturile active din el omoara bacteriile din acel loc. Aplica iaurt direct pe hemoroizi.

Autor:  Alina Tibichi