Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu broccoli


Sfaturi pentru gatit cu broccoli Broccoli poate fi mancat crud, insa dupa fierbere capata o textura mai crocanta si o aroma mai bogata.
De asemenea, el poate fi facut la aburi, sote sau la cuptor.

Invata in pasii de mai jos cum sa alegi broccoli si cinci feluri in care il poti pregati.

Atunci cand cumperi broccoli, alege legumele de culoare verde, fara parti maro sau galbene.
Tulpinile trebuie sa fie tari, iar coroana bine stransa.
Tine broccoli intr-un sertar din frigider, pana cand esti gata sa il folosesti. Il poti pastra astfel aproximativ o saptamana.

1. Broccoli fiert
Pregateste un bol cu apa cu gheata si lasa-l langa aragaz. Pune o oala mare cu apa la fiert cu un praf de sare. Adauga broccoli si lasa-l 1-2 minute, pana se face usor crocant. Scoate-l cu o lingura si pune-l imediat in apa cu gheata. Tulpinile pune-le in apa clocotita pentru aproximativ 2 minute. Daca preferi legumele mai moi, mai lasa-le 30 de secunde.

2. Broccoli la microunde
Pune broccoli intreg intr-un vas, alaturi de 2-3 linguri de apa. Acopera cu o farfurie si lasa-l 3-4 minute la microunde. Ridica cu grija farfuria si verifica daca este gata. Mai lasa-l un minut daca crezi ca este necesar. Il poti folosi ca garnitura, in salate calde sau supe.

3. Broccoli la aburi
Umple un vas cu putina apa si pune cosul de aburi, avand grija ca acesta sa nu atinga apa. Adauga broccoli inainte ca apa sa clocoteasca. Lasa-l la aburi timp de 4-5 minute. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste-l in salate.

4. Broccoli sote
Asigura-te ca este cat se poate de uscat. Daca este curat, poti sari peste clatit. Pune ulei intr-o tigaie si las-o la foc mediu. Adauga buchetelele de broccoli cu putina sare. Amesteca sa le imbraci in ulei. Pune si tulpinile, un minut mai tarziu. Continua sa gatesti, amestecand frecvent, pana cand capata o culoare verde aprins.

5. Broccoli la cuptor
Incinge cuptorul. Foloseste broccoli cat se poate de uscat. Pune si florile si tulpinile intr-un vas cu putin ulei de masline si o lingura de sare. Imprastie-l pe o foaie de copt. Lasa-l 20-25 de minute la cuptor, pana apar suprafete maro caramelizate. Serveste-l imediat.

Autor:  Andreea Utza