Site coolinaria.ro

4 alimente pe care trebuie sa le inlaturi din bucatarie


4 alimente pe care trebuie sa le inlaturi din bucatarie Gatitul in mod sanatos poate parea imposibil uneori.

Dar, daca tii minte cateva reguli de baza si limitezi anumite alimente, vei putea avea intotdeauna mese delicioase si sanatoase!

1. Untul
Este unul dintre cele mai importante alimente care trebuie inlaturate din bucataria ta. Asta daca vrei sa dai jos kilogramele in plus, dar si sa te mentii.
Untul este facut din grasime nesaturata, una dintre cele mai nesanatoase grasimi pe care le poti manca. Aceasta nu contribuie doar la dezvoltarea obezitatii, ci si la alte probleme de lunga durata, incluzand bolile cardiovasculare si Alzheimer.
Daca ai o reteta care necesita unt, incearca sa-l inlocuiesti cu o grasime sanatoasa, cum ar fi uleiul de masline.

2. Carbohidratii albi
Carbohidratii albi nu sunt nici ei compatibili cu o dieta sanatoasa. Acestia sunt orice fel de carbohidrati facuti din faina alba, inclusiv painea alba, pastele si alte produse similare. Acestea nu mai contin fibre, adica cele mai importante componente ale cerealelor.
Fibrele ajuta sistemul digestiv, dar sunt si un aliat bun in curele de slabire. Atunci cand faci paste sau sandwich-uri, alege variantele integrale.

3. Zaharul
Trebuie sa eviti zaharul daca esti interesat sa gatesti cat mai sanatos. Desi acesta nu contine multe calorii (doar patru pe gram), consumul in cantitati mari poate duce la alte pericole.
Pe langa riscul crescut de carii, zaharul contribuie la dezvoltarea si agravarea diabetului.

4. Sarea
Un ultim ingredient de ocolit este sarea. Aportul mare de sare este legat nu numai de boli arteriale si accidente vasculare, ci si de retentia apei, datorita ingestiei de sodiu, si, evident, de cresterea in greutate.
Inlocuieste sarea cu ierburi si condimente, deoarece acestea vor adauga mult mai multa savoare mancarurilor tale, fara sa-ti puna in pericol sanatatea.

Autor:  Andreea Utza