Site coolinaria.ro

8 mancaruri care combat stresul


8 mancaruri care combat stresul Cu totii stim ca mancatul excesiv din motive emotionale nu-ti va face problemele sa dispara, dar cel mai probabil se va depune pe solduri.
Iata cateva alimente de care te poti bucura fara griji in momentele stresante.

Ovaz cu scortisoara si miere
Un castron cu ovaz cald iti ofera o portie buna de carbohidrati. Este bogat in fibre care se digera lent, de aceea iti va echilibra nivelul zaharului din sange.
Adauga putina scortisoara (un aliat impotriva stresului) si o lingura de miere, pentru un gust dulce si imunitate puternica.

Migdale invelite in ciocolata neagra
Cura cu ciocolata este reala: un studiu realizat in 2009 de catre cercetatorii elvetieni spune ca ciocolata neagra reduce nivelul hormonilor care cauzeaza stresul. De asemenea, scade tensiunea la fel de bine ca medicamentele.
Migdalele sunt bogate in proteine pline de energie si grasimi mononesaturate care sunt asociate cu combaterea depresiei.

Smoothie-uri
Amesteca putina cafea cu lapte de soia (care ajuta la cresterea nivelului de serotonina), pudra de cacao neindulcita si o banana coapta (sursa de potasiu).

Nuci si seminte
Savureaza un mix de fistic, caju, migdale, alune de padure si seminte de dovleac pentru un combo de fibre, antioxidanti si acizi grasi nesaturati.
Fisticul inlatura senzatia de anxietate. Acizii grasi omega-3 sunt asociati cu scaderea riscului de depresie, seleniul din caju si midgale creste moralul iar semintele de dovleac ajuta creierul sa produca serotonina.
Rezuma-te la un pumn din aceste bunatati.

Cartofi dulci
Sunt dulci, deliciosi si plini de nutrienti: inclusiv carotenoizi pentru optimism si fibre.
Vei obtine o doza de carbohidrati alaturi de dulcele mult dorit.


Iaurt cu fructe de padure
Alege iaurtul grecesc degresat pentru un desert incredibil de cremos.
Este o sursa excelenta de proteine si calciu, de care corpul tau are mare nevoie.
Adauga fructe de padure proaspete pentru dulceata, antioxidanti si vitamina C pentru imunitate.

Curry vegetal
Incalzeste-te cu o farfurie de curry picant. Ardeii chili contribuie la eliberarea endorfinelor care te vor calma, iar curry lupta impotriva efectelor stresului, activand parti esentiale ale creierului.
Adauga putin spanac pentru magneziu, care poate usura durerile de cap.

Ceai verde
Aminoacizii din ceaiul verde ajuta in starile de stres si presiune.
De asemenea, acesta contine cafeina, pentru a te mentine calm dar concentrat.

Autor:  Andreea Utza