Site coolinaria.ro

Mancaruri "de barbati" in varianta light


Mancaruri Te-ai intrebat vreodata cum ai putea sa te bucuri de mancarurile "de barbati", fara sa te ingrijorezi in privinta caloriilor?

Iata cum, prin cateva trucuri, poti savura hamburgeri, pizza sau nachos fara griji:

Berea
O bautura care pare usor de savurat in varianta light – pur si simplu... cumpara bere light! Daca barbatii din familie nu sunt de acord cu aceasta schimbare, incearca alta strategie. Incurajeaza-i sa bea doar 1-2 beri cu mai multe calorii.

Hamburgerii
Un burger nu trebuie sa fie supradimensionat sau plin de grasimi, ca sa fie un burger bun. Cea mai usoara metoda pentru o varianta light a burgerului este sa schimbi carnea cu cea de curcan. Asigura-te ca alegi piept de curcan. Adauga salata, rosii zemoase si branza degresata.

Pizza
Renunta la pizza carnivora si inlocuieste gramezile de carnati si salam cu o varietate de legume colorate. O singura felie dintr-o pizza normala contine multe calorii, insa cu cateva trucuri, precum legumele proaspete, putina branza si carne slaba, vei putea savura pana la ultima bucata. Ca sa tai si mai multe calorii, foloseste un blat subtire, din grau integral.

Nachos
Nachos sunt o combinatie minunata de texturi si arome. Pentru o gustare rapida si simpla, fara calorii suplimentare, fa-ti singura nachos cu cateva ingrediente minune. In loc sa cumperi fasole deja prajita, zdrobeste boabe de fasole neagra si toarna peste chipsuri. Adauga avocado maruntit in loc de o gramada de guacamole, pentru a tine caloriile sub control. Foloseste branza degresata topita, in loc de sosuri colorate de branza.

Aripioarele
Aripioarele de pui sunt de obicei uleioase, prajite si nesanatoase. Dar nu trebuie sa fie asa intotdeauna. Daca vrei sa reduci din grasimi, scoate pielitele. Pentru a degresa aripioarele, fa-le la cuptor sau pe gratar, in loc sa le prajesti in ulei, apoi adauga sos picant.

Inelele de ceapa
Pentru multi dintre noi, inelele de ceapa se considera o portie de legume. In loc sa stai sa cauti ceapa intr-o mare de aluat prajit, doar inveleste-le intr-un aluat asezonat cu bere, prajindu-le in putin ulei, pana capata o culoare aurie, apoi pune-le la cuptor. Foloseste o bere bruna, pentru un gust mai puternic.

Autor:  Andreea Utza