Site coolinaria.ro

Cele mai bune alegeri pentru micul dejun (I)


Cele mai bune alegeri pentru micul dejun (I) Sa sari peste micul dejun este o alegere gresita, care te va face sa mananci mult mai mult pe parcursul zilei, decat ai face-o in mod normal.

Tinta ta este un mic dejun care combina carbohidratii buni cu fibrele si cateva proteine.

Iata cele mai bune alegeri pentru prima masa a zilei:

Ovaz
Ovazul este un aliment minune, bogat in fibre, acizi grasi omega-3 si potasiu. Chiar daca orice tip de ovaz este o alegere sanatoasa, incearca varietatile cu mai multe fibre. Evita optiunile cu diverse arome, deoarece pot contine foarte mult zahar. In schimb, indulceste-ti micul dejun cu lapte si putina miere, adaugand si cateva fructe si nuci.

Iaurt grecesc
Acest iaurt cremos contine calciu si multe proteine, aproape de doua ori mai mult decat iaurtul normal. Alege un iaurt simplu, degresat si adauga fructe pentru a-l indulci si a-i da aroma. In plus, poti oricand sa-l iei cu tine pe drum.

Germeni de grau
Germenii de grau sunt o sursa bogata de vitamina E, care este, in general, destul de neglijata in dietele oamenilor. Mai ales daca nu obisnuiesti sa consumi nuci sau seminte, adauga germenii de grau la micul dejun: presara-i peste cereale, amesteca-i intr-un iaurt sau intr-un smoothie.



Grapefruit
Incerci sa slabesti? Conform unui studiu, daca mananci jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa vei slabi mai usor, datorita proprietatilor acestuia de a arde grasimile. Grapefruit-ul este hidratant si contine antioxidanti pentru imunitate. Pentru un mic dejun echilibrat, combina-l cu proteine, precum iaurtul sau un ou. Consulta-te cu doctorul inainte, caci grapefruit-ul poate interfera cu diferite medicamente.

Banane
Nu e nimic mai bun decat o banana la micul dejun, ca sa tina departe poftele din timpul zilei. Acest fruct este una dintre cele mai bune surse de carbohidrati sanatosi, care mentin senzatia de satietate. Feliaza-o si pune-o in cereale sau ovaz. Va da o dulceata naturala, deci nu vei mai avea nevoie de zahar.

Oua
Ouale sunt o sursa sanatoasa de proteine si nutrienti precum vitamina D. Desi sunt bogate in colesterol, studiile au demonstrat ca impactul colesterolului din alimente asupra celui din sange este mic. Daca alegi, in general, alimente fara multe grasime, atunci ouale sunt excelente pentru dieta ta.

Autor:  Andreea Utza