Site coolinaria.ro

Cum se gateste baconul?


Cum se gateste baconul? Cel mai la indemana este sa pui baconul in tigaia incinsa, iar dupa cateva minute sa-l intorci pe partea cealalta.
Intr-adevar, este usor, dar exista si alte moduri de a gati bacon...
Iata ce iti sugeram noi:

1. Foloseste aparatul de vafe.
Mai intai incinge-l, dupa care taie baconul in fasii si pune-le in aparat. Dupa 3-4 minute ar trebui sa fie gata. Daca ti se pare ca nu e rumenit, inchide inapoi aparatul si mai lasa-l 2-3 minute. Scoate baconul pe un prosop absorbant de bucatarie. Astfel pregatesti rapid un gustos si satios sandvis.

2. In cuptor.
Incinge-l la aproximativ 200 de grade Celsius. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si pune in ea fasii de bacon, intr-un singur strat. Baga tava in cuptor si gateste baconul vreo 6 minute, apoi intoarce-o si mai las-o inca 6 minute.

3. In cuptorul cu microunde.
Pune un bol cu gura in jos pe o farfurie, iar fasiile de bacon pe bol si baga-le in cuptor. Dupa un minut este gata. Atentie cum scoti farfuria, deoarece grasimea din bacon se aduna in ea.

4. Pe grill.
Daca pregatesti burgeri cu bacon, atunci trebuie sa pui baconul pe partea cea mai rece a gratarului, iar dupa 5-7 minute sa-l iei. Cam la fel se procedeaza si cand ai un gratar electric.

5. Pune baconul intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si baga-l in cuptorul neincins.
Cand temperatura dinauntru ajunge la 170 de grade Celsius, intoarce baconul si seteaza timerul pentru 4 minute.



6. Pune fasiile de bacon intr-o tava si bag-o in cuptorul neincins.
Seteaza temperatura la aproximativ 220 de grade Celsius. Din momentul in care a ajuns la aceasta temperatura si pana cand e gata baconul trebuie sa treaca vreo 7 minute. Nu e nevoie sa intorci baconul! La final, scoate-l pe cateva prosoape absorbante de bucatarie.

Sfaturi de la gospodine
- ca sa-si pastreze forma, inainte de a-l pune in tigaie, trece baconul pe sub un jet de apa rece;
- cand e in tigaie sau pe grill, presara niste piper pe bacon;
- nu arunca grasimea care ramane in tigaie. E buna pentru prajit cartofi, spre exemplu.

Retete delicioase
- paste cu bacon si oua ochiuri;
- paine cu bere si bacon;
- cartofi cu bacon si ierburi;
- tocanita cu carnati si bacon;
- dovlecei prajiti cu bacon etc.

Autor:  Alina Tibichi