Site coolinaria.ro

Cele mai mari greseli in diete


Cele mai mari greseli in diete Scaderea in greutate are o formula simpla: arde mai multe calorii decat consumi, adica mananca mai putin si fa mai multa miscare!

Dar, oricine a inceput sa taie din calorii si sa faca exercitii, stie ca e mult mai greu decat suna.

Iata cele mai mari greseli, dar si cele mai intalnite:

1. Obsesia pentru proteine
Proteinele sunt importante, dar daca vei consuma prea multe, excesul se depune ca grasime. Shake-urile si batoanele cu proteine tind sa fie pline de zahar si grasimi. Femeile au nevoie de aproximativ 46 de grame de proteine pe zi.

2. Evitarea legumelor
Majoritatea nu ne apropiem nici macar de necesarul zilnic recomandat, de 2,5 cani pe zi. Adauga legume in orice masa, chiar daca e vorba de cateva felii de rosii pe sandwich-ul de dimineata sau putin spanac alaturi de carne.

3. Doar un suc mare la micul dejun
Sucurile cresc nivelul de zahar din sange, deci corpul tau produce mai multa insulina. Ti se va face foame mai repede si vei manca prea mult mai tarziu. Adauga proteine si fibre, precum oua si toast integral.

4. Supraestimarea ritmului de scadere in greutate
Majoritatea oamenilor dau jos multe kilograme in primele saptamani de dieta, un amestec de apa si carbohidrati. Este ceva artificial, deci nu te speria atunci cand progresul devine mai lent.

5. Somn insuficient
Apetitul si hormonii responsabili pentru senzatia de foame sunt influentati de cat de mult somn ai parte in fiecare seara. Daca dormi insuficient, vei manca mult mai mult.

6. Aceeasi rutina zilnic
Nu poti face aceleasi exercitii in fiecare zi si sa te astepti la aceleasi beneficii. Ca sa ai parte de rezultate bune, foloseste urmatorul principiu: variaza frecventa, intensitatea sau durata.

Autor:  Andreea Utza