Site coolinaria.ro

Gustari sanatoase la miezul noptii


Gustari sanatoase la miezul noptii Exista nopti cand pur si simplu nu te poti abtine din a mai lua o ultima gustare, chiar inainte de a te culca.
Mancarurile grele sau picante iti pot tulbura somnul.
Totusi, poti lua un ultim snack chiar inainte de somn, bogat in nutrienti precum triptofan, melatonina, proteine sau carbohidrati.

1. Cirese
Ciresele sunt unele dintre putinele alimente care contin melatonina, care ajuta la controlarea ceasului tau intern. Aceasta scade temperatura corpului si induce starea de somnolenta. Un studiu a demonstrat ca adultii care beau zilnic doua pahare de suc de cirese dorm cu pana la 40 de minute mai mult.

2. Branza de vaci
Daca vrei o gustare racoritoare chiar inainte de somn, evita inghetata plina de zahar si bucura-te de un castron cu branza de vaci, fructe de padure, nuci si scortisoara. Proteinele din branza se digera incet, mentinandu-te satul mai mult timp.

3. Migdale
Un snack rapid inainte de culcare, ce nu are nevoie de alte pregatiri: un pumn de migdale. Sunt bogate in triptofan, dar si in magneziu, relaxant natural pentru muschi. In plus, proteinele din migdale te vor mentine satul toata noaptea.

4. Lapte
Este bogat in calciu si triptofan, doi nutrienti care ajuta somnul. Deficientele de calciu duc la lipsa somnului adanc, deci asigura-te ca ai consumat destul. Rasfata-te cu o cana de lapte cu miere, pentru un somn linistit.

5. Banane
O banana este o gustare rapida si usoara, excelenta inainte de culcare. Aceasta contine potasiu si magneziu. Pe langa alte beneficii pentru sanatate, aceasta va ajuta la relaxarea muschilor, rezultand un somn calm.

6. Ovaz
Multi privesc ovazul doar ca pe un mic dejun, insa el este ideal si ca o gustare nocturna. Este o sursa naturala de melatonina, hormonul care echilibreaza somnul. Relaxeaza-te cu un castron de ovaz cu lapte cald.

7. Oua
Ouale sunt surse excelente de proteine, asa ca mananca niste oua jumari cu paine integrala. Adauga si putina branza, pentru un plus de calciu si un somn mai linistit.

8. Ceai de lavanda
Lavanda este folosita in multe produse, precum lumanari, uleiuri, spray-uri sau lotiuni, ca un bun agent al somnului. O ceasca de ceai de lavanda te va relaxa si calma. Totusi, lavanda nu este un leac pentru insomnie, ci doar are calitati calmante care te ajuta sa adormi mai usor.

Autor:  Andreea Utza