Site coolinaria.ro

7 retete inventive cu mere


7 retete inventive cu mere Te-ai intors de la piata sau din curte cu atat de multe mere incat nu mai stii ce sa faci cu ele?

De la placinte la pizza, iata cateva retete pentru a folosi merele in mod creativ:

Mere coapte umplute cu placinta
Merele coapte iti suna plictisitor? Nu si de data asta, cand vor fi umplute cu... placinta!
Te vei bucura de textura placintei si de aroma scortisoarei, alaturi de merele calde, si crusta delicioasa, toate acestea intr-un singur fruct.

Mojito cu mar
De cand mojito a devenit la moda, a aparut si varianta cu mar, devenind o preferata pentru multa lume.
Foloseste suc proaspat de mere, pentru un gust subtil. Incearca si o varianta mai aromata, cu rom cu gust de mere.

Biscuiti din placinta de mere
Daca ai incercat vreodata sa faci biscuiti si ai scos doar "pietre" din cuptor, foloseste o faina cu agent de crestere pentru aceasta reteta.
Bucura-te de gustul placintei de mere, sub forma unor biscuitei deliciosi. Acest tip de faina este saraca in proteine, de aceea textura va fi una pufoasa si usoara.

Gogosi cu cidru
Nu te rezuma la o singura gogoasa, daca poti avea trei: una simpla, una cu topping de scortisoara si una cu glazura de caramel. Nu e de mirare ca vor disparea rapid!



Clatite cu placinta de mere
Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti incepi ziua cu clatite cu gust de placinta de mere.
Reteta este simpla: adauga mar ras intr-un aluat de placinta, alaturi de scortisoara, cuisoare si nucsoara si foloseste-l pentru a face clatitele. Orneaza cu sirop de artar si vanilie.

Prajitura pentru micul dejun cu mar si ghimbir
Gandeste-te la ele ca la niste briose obisnuite. Facute cu trei feluri de cereale: grau, ovaz si porumb, la care se adauga mere si ghimbir, aceste briose sunt dulci si perfecte pentru micul dejun, o gustare la miezul zilei, snack-ul de seara... adica pentru orice moment al zilei.

Pizza cu mere caramelizate si gorgonzola
Nu este o pizza obisnuita, pe care sa o gasesti la orice pizzerie.
Branza gorgonzola alaturi de rozmarin si mere, in loc de alte topping-uri. Si... surpriza! Nu avem sos de tomate, ci putina miere.
Iti garantam ca e diferit de orice ai mai gustat pana acum.

Autor:  Andreea Utza