Site coolinaria.ro

Cum se face pizza la tigaie?


Cum se face pizza la tigaie? Nu sunt multi pasi de urmat cand vrei sa faci pizza la tigaie.

Trebuie doar sa pregatesti aluatul, apoi sa-l lasi sa creasca (ideal ar fi 24 de ore), dupa care sa-l intinzi cu mainile si sa-l prajesti.

In schimb, trebuie sa tii cont de cateva lucruri, si anume:
- foloseste faina cea mai fina, dar si care are multe proteine si gluten. Astfel, aluatul va fi elastic;
- nu raci aluatul. Umiditatea din frigider schimba textura aluatului. In plus, e mai greu de modelat atunci cand e rece;
- nu folosi sucitor pentru a intinde aluatul. Procedeaza ca locuitorii din Napoli, si anume intinde-l cu mainile;

- prajeste aluatul la temperatura mentionata in reteta. Daca e mai mica, atunci se va praji mai greu si va rezulta o crusta mai tare;
- temperatura ideala pentru prajit pizza este de 190 grade Celsius;
- prajeste aluatul de pizza in ulei de orez, intrucat are un punct de ardere ridicat si o aroma buna. Poti, de asemenea, sa folosesti si ulei de rapita;
- nu exagera cu toppingul. Daca pui prea mult, crusta se va inmuia.

Cand e vorba de topping, unii bucatari...
- inlocuiesc mozzarella afumata cu Burrata, un sortiment de branza italiana care se prepara din mozzarella si smantana grasa;
- la final, dupa ce se prajeste, stropesc pizza cu putin ulei de masline extravirgin si presara putina sare de mare afumata.

Reteta de pizza la tigaie
Ingrediente

1 ardei gras galben, 1 dovlecel feliat fin, 1 ceapa rosie taiata felii, 225 gr faina cu agent de crestere, 2 linguri + 1 lingurita ulei de masline, 5 linguri sos de rosii proaspat, 50 gr branza Cheddar rasa



Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Pune ardeiul gras, ceapa si dovlecelul intr-o tava antiaderenta, stropeste-le cu o lingurita de ulei de masline, potriveste de piper si sare, amesteca si baga-le in cuptor.
Dupa 20 de minute, timp in care se inmoaie si se rumenesc, scoate-le.
Incinge un gratar la temperatura medie.
Amesteca faina cu uleiul ramas si cu 4-5 linguri de apa.
Framanta aluatul, apoi modeleaza-l, pune-l intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-l timp de 5 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Gateste-l pe partea cealalta inca 5 minute.
Transfera apoi aluatul intr-o farfurie, acopera-l cu sosul de rosii, apoi cu legumele calite si cu branza.
Pune pizza pe gratar 3-4 minute.
Ca sa muti pizza mai usor, foloseste o spatula in forma de mana.
Cand branza s-a topit de tot, ai terminat treaba. Poti servi pizza. Drept garnitura, pregateste o salata simpla.

Autor:  Alina Tibichi