Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu bere


Cum sa gatesti cu bere Studiile sugereaza ca un consum moderat de bere poate ajuta impotriva bolilor.
Iata cum poti folosi berea si in mancaruri, nu doar alaturi de acestea.

Putina bere sau vin rosu in mancare iti pot face bine, conform specialistilor. Marinand carnea cu una dintre acestea, reduci substantele carcinogene rezultate din gratar cu pana la 90%, fata de situatia in care carnea nu a fost marinata. Antioxidantii si polifenolii din bere si vinul rosu functioneaza ca niste eroi sanitari, curatand chimicalele care cauzeaza cancerul.

Conform studiilor, berea este mai rapida decat vinul in reducerea acestor chimicale. Scaderea acestora se produce dupa patru ore de marinat in bere si dupa sase in vin rosu. Cel mai probabil, acest lucru se intampla din cauza zaharului si maltodextrinei din bere, care fac diferenta.

Iata patru moduri sanatoase in care poti gati cu bere:

Marineaza carnea
Pune la marinat 500 de grame de carne intr-o jumatate de cana de bere (125 ml). Adauga un catel de usturoi, o lingura de ghimbir macinat si putina zeama de lamaie. Foloseste putin ulei in aceasta reteta pentru a evita fumegarea.

Carne de vita in bere
Aceasta mancare este satioasa si aromata, in acelasi timp. Este ideala pentru oaspeti, deoarece poate fi preparata cu mai mult timp inainte. Decoreaza cu felii de paine cu usturoi si ierburi. Serveste-o alaturi de piure de cartofi si legume de sezon gatite la aburi, pentru o masa completa.

Friptura in bere cu galuste de hrean
O mancare usoara care poate fi lasata singura sa se faca sau se poate pregati din timp si se reincalzeste inainte de servire. Galustele se fac, cel mai bine, cu putin timp inainte de a se servi.

Midii la aburi
Midiile sunt foarte usor de gatit si se completeaza perfect cu sosul lor de baza. Sunt usor de facut la aburi, si lasa un gust special pentru adevaratii cunoscatori.

Autor:  Andreea Utza