Site coolinaria.ro

Sarea de Himalaya


Sarea de Himalaya Cei mai multi dintre noi abuzam de sare, insa ea este esentiala pentru sanatatea noastra.

Pe langa faptul ca ajuta organismul sa mentina echilibrul apei si al pH-ului sangelui, aceasta este necesara pentru stomac, nervi si muschi.

Ce este sarea de Himalaya?
Aceasta roca provine de la poalele muntilor Himalaya, din Pakistan. Nu este albita sau tratata chimic, precum sarea alba de masa, iar cristalele sale sunt deseori rosiatice, roz sau alb-transparente.

De ce este sanatoasa?
Sarea de Himalaya are un profil nutritional impresionant, cu foarte multe minerale (peste 80), incluzand calciu (pentru sanatatea oaselor), fier (pentru transportul oxigenului), zinc (pentru imunitate), iod (pentru un metabolism sanatos) si seleniu.
Conform unor studii, se foloseste ca terapie complementara in tratamentul pentru boli respiratorii, precum astmul, si ajuta la tusea seaca.

Cum sa o folosim?
Inlocuieste sarea de masa cu sarea de Himalaya. Adaug-o in spray-ul pentru nas pentru a usura congestiile nazale, sau pur si simplu amestec-o cu apa pentru acelasi scop. O poti adauga si in cada, ca un agent detoxifiant.
De asemenea, functioneaza ca un produs de curatat natural si este eficienta atunci cand este combinata cu otetul: pentru canile patate, curatarea scurgerilor si petelor de vin.

Ai grija la cantitate
Mentine un consum moderat, deoarece abuzul duce la un dezechilibru al sodiului si potasiului, ajungand la boli ale inimii, retentia lichidelor, deficienta de potasiu, tensiune crescuta, boli ale ficatului si rinichilor. Nu consuma mai mult de 2 grame pe zi!

Autor:  Andreea Utza