Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu rosii


Sfaturi pentru gatit cu rosii Rosiile sunt legume esentiale, potrivite pentru o mare varietate de mancaruri, de la supe pana la salate.
Iata cum le poti folosi la potential maxim, cu urmatoarele sfaturi si trucuri:

- Un cutit cu lama zimtata este cel mai potrivit pentru a taia rosiile. Daca folosesti unul cu lama dreapta, asigura-te ca este foarte ascutit, altfel vei strivi pulpa rosiei cand vei incerca sa o feliezi.

- Poti folosi rosiile cherry ca mici recipiente pentru aperitive, precum peste, salata de oua, branzeturi sau caviar. Foloseste si rosiile normale pentru diferite umpluturi. Le poti face la cuptor sau le poti consuma proaspete. Scoate pulpa rosiei si las-o la scurs aproximativ 10 minute inainte sa o umpli. Cand coci rosii umplute, pune-le intr-o tava de briose pentru a te asigura ca nu isi pierd forma.

- Nu folosi vase sau ustensile de aluminiu atunci cand gatesti cu rosii. Acidul din acestea reactioneaza cu aluminiul. Vor deveni mai amare si isi vor pierde din culoare. De asemenea, preparatul va absorbi din aluminiu si acid si poate decolora vasele.



- Daca rosiile ti se par prea acide, poti adauga un praf de zahar si sare. Ambele vor scoate in evidenta aroma.

- In loc de zahar, poti pune morcov ras in sosul de marinat, pentru a combate aciditatea. Morcovul se dezintegreaza in sos, adaugand dulceata, fara a le imprumuta si din gust.

- In sosul de rosii, un sfert de lingura de praf de copt va ajuta impotriva aciditatii.

- Continutul ridicat de acid din rosii va incetini procesul de coacere al diferitelor alimente. De exemplu, fasolea gatita cu rosii poate dura cu pana la 20% mai mult decat daca ar fi gatita singura.

- Tomatele pruna sunt bune pentru sosuri. Rosiile cherry si cele mai mari sunt bune pentru a fi mancate crude, desi toate pot fi consumate astfel.

- Ierburile care se potrivesc cel mai bine cu rosiile sunt busuiocul, oregano, usturoiul, patrunjelul, cimbrul si mararul.

Autor:  Andreea Utza