Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru un an nou mai light


Sfaturi pentru un an nou mai light Cu totii ne dorim ca noul an sa fie mai bun decat cel precedent.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa incepi un an nou sanatos si light:

Mananca mai picant
O singura masa care sa contina capsaicina, existenta in sosurile picante si ardeii chili, poate reduce senzatia de foame.

Nu sari peste micul dejun
Cafeaua nu ofera destula energie pentru a-ti incepe ziua. Asigura-te ca iei un mic dejun bogat in proteine si fibre, precum ouale cu paine integrala.

Organizeaza-ti mesele
Poate cele 3 mese principale nu reprezinta un regim potrivit pentru tine. Pana la urma, conteaza cate calorii ai consumat intr-o zi. Poti lua mese mai mici si mai multe, dar si gustari.

Inlocuieste pastele
Incearca dovleacul spaghetti. Numele spune tot. O dată ce a fost copt, interiorul sau poate fi scos cu o furculita, avand forma de spaghete.

Alege cereale cu mai putin zahar
Taie din aportul de zahar, inlocuind cerealele dulci cu cele mai bogate in fibre. Poti reduce treptat cantitatea de cereale dulci din castron, pana cand vei ajunge sa mananci doar integrale.



Economiseste timp
Pregatirea mancarurilor cu ceva timp inainte iti poate salva mult timp. Asaza toate ingredientele, echipamentele si ustensilele de care ai nevoie, inainte sa te apuci efectiv sa gatesti.

Semintele de chia
Adauga seminte de chia in sticla de apa, sucul de portocale de dimineata sau chiar in ceai. Le poti presara si in salate, iaurturi si cereale. Acestea sunt bogate in fibre si proteine. Te vor ajuta sa mananci mai putin in mod natural, regland nivelul zaharului din sange.

Salate
Daca esti lihnit atunci cand te intorci de la serviciu, pregateste-ti o salata, mananc-o si abia apoi apuca-te de preparatele pentru restul familiei.

Autor:  Andreea Utza