Site coolinaria.ro

Superalimentele pe care trebuie sa le cunosti


Superalimentele pe care trebuie sa le cunosti Superalimentele sunt adevarate comori nutritive, ce contin doze importante de antioxidanti, polifenoli, vitamine si minerale.

Consumul acestora poate reduce riscul bolilor cronice, prelungind astfel viata, iar persoanele care le consuma sunt mai sanatoase si mai in forma.

Citeste despre aceste alimente considerate super, ce beneficii au si cum sa le introduci in dieta ta:

Rosiile
De ce sunt super:
Contin antioxidanti rar gasiti in alte alimente. Studiile au aratat ca ar putea proteja pielea impotriva razelor UV daunatoare, pot preveni anumite tipuri de cancer si scad colesterolul. In plus, rosiile contin cantitati mari de potasiu, fibre si vitamina C. Adauga rosii in salate, mancaruri sau sandvisuri.

Afinele
De ce sunt super:
Aceste fructe de padure sunt pline de fitonutrienti care neutralizeaza agentii responsabili de imbatranirea si distrugerea celulelor. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva cancerului si reduc efectele bolilor asociate cu imbatranirea, precum Alzheimer sau dementa. In loc sa presari cateva afine in iaurt, incearca o paine cu banane si afine sau chiar briose cu afine si crema de branza.

Varza Kale
De ce e super
: Este un adevarat adversar al spanacului. Kale contine un tip de fitonutrient care, aparent, previne aparitia unor tipuri de cancer, inclusiv cel de san si cel ovarian. Adauga o aroma deosebita acestui aliment si incearca varza kale cu ceapa caramelizata.

Fasolea neagra
De ce e super:
O cana de boabe de fasole neagra contine 15 grame de proteine, fara grasimile saturate gasite in carne. In plus, sunt pline de fibre bune pentru inima, antioxidanti si fier pentru energie. Adauga boabe de fasole neagra in paste precum lasagna.



Broccoli
De ce e super:
Legumele crucifere precum broccoli pot inhiba dezvoltarea tumorilor, reducand riscul de cancer. O cana de broccoli iti va oferi doza zilnica de vitamina C si un procent mare de acid folic. Incearca o reteta asiatica: salata de broccoli cu dressing de susan si nuci caju.

Somonul
De ce e super:
Somonul contine acizi grasi omega-3, pe care corpul nu ii poate produce de unul singur. Acesti acizi grasi reduc inflamatia, imbunatatesc circulatia si cresc nivelul colesterolului bun. De asemenea, este o sursa bogata de seleniu si vitamina B.

Ovazul
De ce e super:
Plin de fibre, ovazul este o sursa bogata de magneziu, potasiu si fitonutrienti. Acesta contine un tip special de fibre care scad colesterolul si previn bolile de inima. Magneziul echilibreaza nivelul zaharului din sange si poate reduce riscul diabetului de tip 2.

Autor:  Andreea Utza